• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku se (i dalje) otvara žreb...

Autor mondo.rs

Nekoliko veoma nezgodnih nosilaca trebalo je da stoji na Đokovićevom putu ka finalu, ali su se oni izgubili negde u međuvremenu.

Gael Monfis, atraktivni i nedorečeni francuski teniser, ima 30 godina, na Vimbldonu je debitovao sada već daleke 2005. i, računajući i ovu sezonu, nikada nije stigao do druge nedelje turnira.

To, konkretno, znači i da narednog ponedeljka neće biti protivnik (2) Novaka Đokovića koji bi, osim ako ne bude čuda nad čudima, uskoro trebalo da dovrši posao u svom meču 3. kola sa Ernestsom Gulbisom.

Nešto pre toga, (13) Monfisa je u 3. rundi izbacio zemljak Adrijan Manarino posle drame u pet setova - 7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Duel je trajao tri časa i 33 minuta, posle čega je trenutno 51. teniser na svetu, Manarino, otišao u osminu finala gde će mu rival biti ili Đoković ili Gulbis.

Sa Đokovićem se samo jednom sastajao do sada u karijeri, i to upravo na Vimbldonu prošle sezone, kada je u 2. kolu bilo 6:4, 6:3, 7:6 (7:5) za našeg asa.

Delovalo je da je Monfis prvi put u životu "namestio ruku" za sezonu na travi nakon što je prošle nedelje izborio finale Istborna i tamo izgubio od Đokovića, ali dobre igre sa juga Engleske nije uspeo da nastavi i na najprestižnijem turniru u svetu tenisa sa kojeg je u subotu ispao još jedan nosilac iz Francuske - (12) Žo-Vilfred Conga.

Monfis iz raznih razloga od 2005. do 2017. nije čak četiri puta nastupio na Vimbldonu (2008, 2009, 2012, 2013).

Zanimljivo, posle žreba koji mu nikako nije bio naklonjen, delovalo je da će se Đoković već danas, u 3. kolu, sastati sa (29) Huanom Martinom Del Potrom, ali je argentinski teniser doživeo poraz već u 2. kolu od Gulbisa.

Sve u svemu, ukoliko savlada i Gulbisa i potom Manarina, Đokovićevi naredni rivali mogli bi da budu ili (11) Tomaš Berdih ili (8) Dominik Tim/Džared Donaldson, a potom bi na red mogao da dođe holivudski okršaj sa (3) Rodžerom Federerom u polufinalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC