• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer "papučar"...

Autor mondo.rs

... ili Švajcarac je spreman sve da uradi za ljubav svoje supruge?

Rodžer Federer ove sezone doživljava drugu mladost na teniserkim terenima.

U 35. godini osvojio je 18. grend slem trofej na Australijan Openu, onda bio najbolji i na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, napravio je pauzu da se odmori, potom podigao pehar u Haleu i sa najvišim ambicijama stigao na Vimbldon, gde važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Iako je najavio posle šestomesečne pauze prošle godine da sebe ne vidi skoro u penziji, Federer bi mogao da promeni mišljenje.

Švajcarac je rekao da ukoliko njegovoj supruzi Mirki dojadi da putuje sa njim po svetu na turnire, on će odmah završiti karijeru.

"Ako ona kaže da ne može više da putuje sa mnom, reći ću da je to u redu i prestati da igram tenis. To je tako jednostavno", otvoreno je priznao Federer posle plasmana u osminu finala Vimbldona.

On je naveo da Mirka, sa kojom se upoznao na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i venčao 2009, ima veoma važnu ulogu u njegovoj karijeri.

"Bez nje, ne bih postigao ništa od ovoga", rekao je Federer, koji sa Mirkom ima četvoro dece - dva para blizanaca, rođenih 2009. i 2014. godine.

"Ona je ključ mnogih uspeha. Srećna je što živimo ovako, ne baš kada svake nedelje putujemo, jer je previše naporno raditi to sa četvoro dece. Ja sam, recimo, na turniru u Štutgartu i Haleu bio sam, ali sada smo u Londonu ponovo svi zajedno i zaista se odlično provodimo".

Rekorder po broju osvojenih grend slemova ističe da je uloga njegove supruge nemerljiva.

"Mirka je svih ovih godina bila moja neverovatna podrška, ona je najbolja. Srećan sam što mi omogućava da ostvarujem svoje snove, jer ona je u ovoj priči isto koliko i ja. U poslednje vreme ne baš kao pre, ali to je razumljivo", naveo je trenutno peti igrač sveta.

Federer, koji se na Vimbldonu bori za osmi trofej na tom turniru, u osmini finala igraće sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC