• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković među osam, na redu je Berdih!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser bez većih problema savladao Francuza Manarina i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Dan kasnije od ostale sedmorice pretendenata na vimbldonski trofej, Novak Đoković (4. na ATP listi) obavio je posao i plasirao se u četvrtfinale, savladavši Adrijana Manarina (51) rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:5), 6:4.

Praktično je to bila repriza njihovog prošlogodišnjeg okršaja na istom ovom turniru (6:4, 6:3, 7:6), samo što su se tada sastali u drugom kolu.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa Tomašom Berdihom (15), koji je u ponedeljak u pet setova bio bolji od Dominika Tima.

Povezane vesti

Ostali parovi četvrtfinala su Marej - Kveri, Federer - Raonić i Čilić - Miler.

Đoković i Manarino u ponedeljak je trebalo da odmere snage na terenu broj 1, ali nisu došli na red jer se meč Nadal - Miler "otegao" preko svih očekivanja.

Organizatori su imali opciju da Srbina i Francuza prebace na Centralni stadion, na kome može da se igra i kada padne mrak, ali su odbili da to urade, pravdajući takvu odluku brigom za bezbednost oko 30.000 gledalaca, koliko ih se u to vreme nalazilo u kompleksu Sveengleskog teniskog kluba.

Zato će Đoković u četvrtfinale ući bez dana odmora, koji bi mu dobro došao, s obzirom na to da je u utorak popio tablete protiv bolova na početku meča, dok je polovinom trećeg seta dva puta tražio pomoć fizioterapeuta, žaleći se na bol u ramenu desne ruke.

Novak je nastavio niz pobeda bez izgubljenog seta, nakon duela sa Kližanom (1:0, predaja), Pavlašekom (3:0) i Gulbisom (3:0).

Protiv Manarina je bio ugrožen samo u drugom setu, kada je pri vođstvu od 4:1 zapao u krizu i kasnije u "taj brejku" bio primoran da se "čupa" iz deficita od 2:4.

"Ponedeljak je bio dug dan za obojicu, ali tako je kako je. Drago mi je što su nas danas rasporedili na Centralni teren i što smo mogli da završimo meč. Srećan sam što sam prešao još jednu prepreku i okrećem se sledećem protivniku. Motivisan sam da odem što je dalje moguće", rekao je Đoković u "blic" intervjuu pred odlazak u svlačionicu.

Meč je zbog kiše odigran pod krovom, dakle u dvoranskim uslovima i bio je prilično "spor" za vimbldonske standarde. Obojica su igrala uglavnom sa osnovne linije, bilo je mnogo dugih razmena, a manje akcije na mreži i pogotovo ubojitih servisa u kojima je navikla da uživa londonska publika.

Novak je odservirao samo četiri asa, Manarino upola manje. Srpski teniser imao je 13 vinera više (36:23) i dve neiznuđene greške manje. Obavio je posao dobro, ali i dalje ostaje da se vidi gde je u odnosu na najopasnije konkurente i koliko je stil igre koji trenutno gaji podesan za travnatu podlogu.

Ako u sredu eliminiše Berdiha, u petak bi se najverovatnije sastao sa Federerom.
TREĆI SET

6:4 - Pobeda! Posle 40:15 bilo je 40:40, ali time je odluka samo odložena za šezdesetak sekundi...

5:4 - Manarino je bez problema odoleo na svoj servis.

5:3 - Još samo korak do pobede za Đokovića, koji posle intervencije fizioterapeuta ne izgleda maksimalno raspoložen za igru.



4:2 - Novak čuva prednost.

3:1 - Još tri gema dele Đokovića od plasmana u četvrtfinale i okršaja sa Berdihom.

2:1 - BREJK! Srbin je napravio veliki korak ka konačnom trijumfu. Manarino mu je pri 15:40 poslao lopticu u sam ugao, a Novak uspeo da iz odbrane uputi preciznu paralelu i napravi "zlata vredan" viner.

0:1 - Novak je neiznuđenom greškom pri 30:40 propustio šansu da treći set započne brejkom.



DRUGI SET

7:6 - Novak gubi 2:4, uz učinak 0/3 u poenima odigranim na njegov servis... Preokret - 5:4! Agresivnija igra donela je Đokoviću "mini brejk" i prilazak na 3:4, nakon čega je uzeo oba poena na svoj servis... Odličan retern, neiznuđena greška Manarina - 6:4 i dve set-lopte... As, 7:5!

6:6 - Odluka o pobedniku seta ipak će pasti u "taj brejku"...

6:5 - Dobri servisi i bekhend dijagonale donose Novaku minimum "taj brejk", ako u narednom gemu ne uspe da oduzme servis protivniku.



5:5 - Taktika čekanja na grešku Manarina se sve ređe isplaćuje srpskom asu.

5:4 - Novak osvaja gem bez izgubljenog poena. Valjda će mu to pomoći da se vrati u ritam koji je imao donedavno.

4:4 - Đoković je značajno povećao broj grešaka i drugi set je na pragu ulaska u dramatičnu završnicu.



4:3 - Ribrejk Manarina! Novak je sa par grešaka samog sebe uveo u problem (15:40). Prvu brejk loptu je spasio, ali drugu nije, pošto je Francuz ovog puta bio podjednako strpljiv u razmeni sa osnovne linije. Odabrao je pravi trenutak da skrati loptu i izađe na mrežu, na šta Đoković nije imao odgovor.

4:1 - Sve se odvija po planu...

3:0 - Teren koji je kod osnovne linije u vrlo lošem stanju, povremeno zadaje Đokoviću više problema nego Manarino. Kod 30:30 je delimično izgubio ravnotežu, ali je imao sreću da protivnik napravi neiznuđenu grešku i ne iskoristi šansu da dođe do brejk lopte.

2:0 - "Repriza" prvog seta! Odmah brejk Đokovića, koji najavljuje brz trijumf i plasman u četvrtfinale. Posle 30:30 je dobio dve razmene udaraca sa osnovne linije i produbio Manarinovu frustraciju.

1:0 - Siguran Đoković na startu drugog seta.



PRVI SET

6:2 - Dug osmi gem završen je idealno po srpskog tenisera - drugim brejkom, vrednim vođstva od 1:0 u setovima. Novak će zato i u drugom setu servirati prvi i imati šansu da diktira tempo.

5:2 - Novak je uzeo gem na svoj servis nakon vođstva Manarina od 0:30 i dva "đusa".

4:1 - Manarino je sjajnom forhend paralelom odbranio brejk loptu i sprečio Novaka da povede 4:0.

3:0 - Laka i brza potvrda brejka.

2:0 - Novak odmah stiče prednost, iskoristivši prvu od dve vezane brejk lopte. Preciznije, Manarino je pri 15:40 poslao bekhend u mrežu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Svaka cast! Pobedio je sam svetski krem tenisa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC