• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfin" objavio knjigu, Savić imao važno pitanje

Autor mondo.rs

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije predstavio je svoju knjigu "Preokret". Novinar "Dorćolskog mamurluka" prvi se javio za reč, sa interesantnim pitanjem/predlogom.

 Knjiga-Branislava-Mitrovica-Preokret Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Branislav Mitrović, golman vaterpolo reprezentacije Srbije, ostvario je ovog utorka još jedan veliki cilj. Zajedno sa saradnicima i izdavačkom kućom "Finesa" predstavio je javnosti svoju knjigu, "Preokret", u kojoj je u prvom licu pisao o događajima, ljudima i ishrani koja je promenila njegov život i karijeru.

Olimpijski, svetski i evropski šampion govorio je o svom "Preokretu" na konferenciji u Beogradu, u prisustvu rodbine, saigrača, trenera, velikog broja novinara i saradnika iz Centra "dr Gifing", uz čiju je pomoć napravio velike promene koje nisu usko vezane samo za bazen.

U restoranu na Adi Ciganliji, Mitrovića su podržali treneri Dejan Savić, Vladimir Vujasinović, saigrači Živko Gocić, Filip Filipović, Slobodan Soro... Pored njih, u publici je tokom zanimljive konferencije bila i olimpijska i svetska šampionka u taeokvondu, Milica Mandić.

"Hvala ekipi i saigračima na podršci, bez njih ne bi bilo uslova da se ispišu ove stranice i ova knjiga. Neki su opravdano odsustni zbog priprema i fokusiranja na Svetsko prvenstvo. Hvala mom timu saradnika, Aleksandri, centru 'Finesa' takođe, jer su sa mnom ušli u tim i prepoznali moju ideju", rekao je Mitrović na početku izlaganja.


Objašnjavajući kada je rešio da počne da piše, vratio se godinu unazad.

"Završetkom olimpijskog ciklusa okončao se i kraći ciklus mog života i sve što sam do tada prošao bilo je povod da doživljeno pretočim u knjigu. Istakao bih reč iz naslova kao bitnu stvar, jer sam pred najbolje rezultate u karijeri promenio poglede na neke stvari i kroz razgovore sa ljudima koji nisu iz sveta sporta stvorio sam preokret, koji sam sada i predstavio".



Važno mesto u knjizi golman je posvetio saradnicima - nutricionistima i psiholozima.

"Prošao sam u knjizi kroz situacije i probleme mladog sportiste, sa posebnim osvrtom na ishranu. Hteo sam da podsetim na uspone i padove kroz koje sam često prolazio i da ih predstavim mladim sportistima. Svako ima svoj put, ali ideja je bila da se mladi sportisti ne sapleću na istim greškama".

Kada je došao red na pitanja gostiju, javio se markantni "novinar", ispred magazina posebno interesantnog naziva.

"Dobar dan, ja sam novinar magazina 'Dorćolski mamurluk' i imam jedno pitanje", rekao je selektor Savić. "Da li će se sledeća knjiga zvati 'Zaokret?'".

Mitrović je uz osmeh odgovorio:

"Hvala gospodinu Saviću na konkretnom pitanju. Nadam se da će drugi deo da bude 'Preokret 2' i da će uspesi koji su predstavljani u 'Preokretu' da budu predstavljeni i u 'Preokretu 2'".

Pogledajte ovaj dijalog:



Dejan Savić: Reći ću samo jedno...

Selektor "delfina" bio je uobičajeno originalan u razgovoru sa novinarima o Mitrovićevoj knjizi. "Sve staje u jednu reč - 'Golman'", rekao je on. "Čestitam Banetu, možda je autobiografija došla malo ranije nego što je trebalo, ali želim mu uspeh u daljem radu. Nadam se da će na sledećem sajmu ova knjiga biti najprodavanija, a ako ne najprodavanija onda najinteresantnija. Nisam pogledao pre drugih, ali sigurno sam da ću morati da markiram neke rečenice", nasmejao se Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović pitao je saigrača šta misli o Mekdonaldsu.

"Šta da kažem, a da ne reklamiram nikoga? Sigurno da ima momenata opuštanja i čoveku je potrebno da nekad 'popusti sajlu'. Nekad možemo i malo da se opustimo".

Najmlađi gosti konferencije, polaznici škole vaterpola VK Partizan, pitali su Mitrovića da li smeju da jednu slatkiše.

"Kao autor mogu da ti odgovorim rečima 'Pročitaj knjigu', a kao kolega ću ti odgovoriti da sve napisano ne znači da bi trebalo da jedeš slatkiše, već samo da o tome vodiš računa, šta, kada i sa kolikom merom. Ne plaši se, i ja ih jedem", nasmejao se još jednom Mitrović.

Posle konferencije, vaterpolista je dugo i strpljivo potpisivao knjigu gostima svih uzrasta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC