• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković predao Berdihu! Ništa od polufinala

Autor mondo.rs

Novak Đoković nije uspeo da završi meč četvrtfinala Vimbldona. Predao je početkom drugog seta nakon što je tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa laktom

Novak Đoković neće igrati u polufinalu Vimbldona, ali neće biti ni u prilici da se posle rane eliminacije vrati na vrh ATP liste od narednog ponedeljka.

Đoković je zbog problema sa laktom desne ruke predao meč četvrtfinala Vimbldona Tomašu Berdihu početkom drugog seta posle 65 minuta igre pri rezultatu 6:7 (2:7), 0:2.

Srpski teniser je u finišu prvog seta nekoliko puta u kratkom vremenskom roku "otresao" rukom, napravio bolnu grimasu, a bilo je evidentno i da ne servira i udara lopticu punom snagom.


Posle izgubljenog taj-brejka zatražio je medicinski tajm-aut, ali na iznenađenje svih nije se požalio na bol u ramenu, koje ga je mučilo tokom duela sa Adrianom Manarinom, već na lakat, sa kojim je ranije ove sezone imao problema.

Posle ukazane pomoći Novak je pokušao da nastavi meč. Odigrao je dva gema, izgubio oba, i nakon 10 minuta u nastavku prekinuo je duel.


Berdihu je omogućio prolaz u polufinale, a sebi je uskratio priliku da posle eliminacije branioca trofeja Endija Mareja od Sema Kverija stigne do prvog mesta na ATP listi već posle Vimbldona.

Novaku je za to bilo potrebno da osvoji titulu u Londonu.

Đokoviću će plasman u četvrtfinale ove godine doneti nove ATP bodove, budući da je prošle sezone eliminisan u trećem kolu, ali će ostati žal zbog propuštene prilike.

Ipak, sada je najvažnije da se Novak oporavi, pa da u nastavku sezone pokuša da iskoristi neku novu šansu...

Berdih, koji je sada "popravio" skor protiv Đokovića na 3:25, u polufinalu će igrati protiv Rodžera Federera, sedmostrukog šampiona Vimbldona, koji je eliminisao Miloša Raonića - 6:4, 6:2, 7:6 (7:4).

TOK MEČA

DRUGI SET

0:2 - Nije dobro! Berdih pravi prvi brejk i to odmah na početku meča, a Novak deluje loše... I, nažalost, predaje meč Berdihu. Ne može da nastavi

PRVI SET

Đoković i Berdih se zagrevaju na terenu broj 1, dok je Federer već dobio prvi set u četvrtfinalu protiv Raonića (6:4) na Centralnom terenu.

2:1 - Novak strpljivo počinje meč. Čini se kao da se još "zagreva". Servis ga dobro služi, a čini se da lagano "podešava" i ostale "sprave". Sunce u Londonu zadaje najveće probleme, kao i teren koji je "ogoljen" i deluje zaista "potrošen"

3:2 - Đoković ubedljiv na svoj servis, dobija bez problema treći gem. Beleži i prvi as, što je možda dobar znak da je njegovo rame na koje se požalio na prethodnom meču protiv Manarina u dobrom stanju

Federer protiv Raonića vodi 2:0 (6:4, 6:2)

4:3 - Nema baš mnogo "akcije" na meču. Oba igrača sigurno dobijaju gemove na svoj servis, bez atraktivnih poena, brzo, bez mnogo kretnje... Publici, iskreno, nije baš mnogo zabavno...

5:4 - Laganica, bez mnogo uzbuđenja i Berdih posle 32 minuta igre servira za ostanak u prvom setu

5:5 - Berdih je bio pred prvim velikim izazovom, ali ga je uspešno prošao. Odličnim servisima ubedljivo je dobio gem i stigao je do izjednačenja.

6:6 - Taj-brejk odlučuje o prvom setu, iako je Novak bio najbliže da napravi brejk u 12. gemu

6:7 (2:7) - Đoković je izgubio prvi set, jer je Berdih poleteo u taj-brejku. Ono što mnogo više brine od rezultata je Đokovićev problem sa rukom, budući da je pre kraja seta tražio medicinski tajm-aut. Sudeći prema masaži lekara, nije reč o ramenu, nego o laktu... Nadamo se da nije reč o ozbiljnijem problemu

Novak je izgubio prvi set ove godine na Vimbldonu, a Berdih je dobio prvi set protiv Đokovića posle 14 izgubljenih u nizu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC