• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostvaren san

Autor mondo.rs

Američki teniser Sem Kveri rekao je da je pomalo u šoku zbog pobede nad prvim igračem sveta i plasmana u polufinale Vimbldona.

Sem Kveri igraće prvi put u karijeri polufinale na grend slemu, jer je u četvrtfinalu Vimbldona savladao branioca titule Endija Marejau pet setova - 3:6, 6:4, 6:7, 6:1, 6:1.

Amerikanac je napravio veliki podvig jer je na 42. grend slemu u karijeru uspeo tek da izbori plasman među četvoricom najboljih.

"Pomalo sam u šoku... Nisam počeo meč najbolje što mogu, ali držao sam se, pokušavao i konačno sam u četvrtom i petom setu pronašao ritam i posle toga je sve išlo u moju korist", rekao je Kveri, koji je 24. nosilac u Londonu.

Kveri je prvi Amerikanac koji se plasirao u finale Vimbldona još od Endija Rodika, koji je 2009. godine igrao u finalu.

"Osećaj je sjajan, ostvario mi se san. Plasirati se u polufinale i to na Vimbldonu, to je posebna stvar".

Marej je pre početka Vimbldona imao problema sa povredom kuka, zbog čega je otkazao dva egzibiciona meča i nije trenirao tri dana pre početka turnira.

"Imao sam bolove tokom turnira, ali dao sam maksimum. Do kraja sam se borio i ponosan sam na to, ali sam veoma razočaran zbog poraza. Imao sam šanse, ali tužan sam što sam završio takmičenje. Pre turnira sam tražio kratkoročna rešenja, uspevao sam da pobeđujem i bilo je u redu. Sada ću videti sa mojim timom kakvi su dugoročni planovi, da vidimo šta ćemo dalje", rekao je Škot koji će i posle Vimbldona ostati na prvom mestu ATP liste.

Marej uglavnom dobro vraća servise protivnika, ali je protiv Kverija bio u podređenom položaju. Amerikanac je imao 27 as udaraca, 70 vinera i samo 30 neiznuđenih grešaka.

"On je diktirao svaki poen", dodao je prvi teniser sveta.

Kveri je drugu godinu uzastopno eliminisao branioca titule na Vimbldonu. Prošle godine to je uradio kada je pobedio Novaka Đokovića u trećem kolu i prekinuo njegov niz od 30 pobeda na grend slem turnirima.

On će u polufinalu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je pobedio Žila Milera iz Luksemburga (3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1).

U drugom polufinalu sastaće se Švajcarac Rodžer Federer i Čeh Tomaš Berdih. Sedmostruki šampion Federer bio je ubedljiv protiv Miloša Raonića (6:4, 6:2, 7:6), dok je Novak Đoković zbog povrede lakta predao meč Berdihu u drugom setu (6:7, 0:2).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC