• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beker i Zverev po receptu Đoković - Agasi

Autor mondo.rs

Talentovani nemački teniser za sada ima samo "mentalni trening" sa bivšim Novakovim trenerom, ali veruje da bi u budućnosti mogli da imaju dugoročniju i stabilniju saradnju

Talentovani Aleksander Zverev odlično igra ove sezone. Osvojio je titulu na mastersu u Rimu pobedivši Novaka Đokovića, uzeo je pehare u Minhenu i Monpeljeu, a pre dolaska na Vimbldon, na kojem ga je u četvrtom kolu zaustavio Miloš Raonić u pet setova, izgubio je finale u Haleu od Rodžera Federera.

Pod budnim okom oca Aleksandera Zvereva starijeg stigao je do 12. mesta na ATP listi.

Zverev, koji ima samo 20 godina, svestan je da je vreme da svom stručnom štabu priključi nekog ozbiljnijeg trenera, bivšeg asa koji je ostvarivao tokom karijere mnogo bolje rezultate nego njegov otac, kome je 175. mesto na ATP listi najbolji renking karijere.

Saša je priznao da je razmišljao o stalnom angažovanju Borisa Bekera, bivšeg trenera Novaka Đokovića, ali da nema novca da ga plati.

Ipak, on ne odustaje od te saradnje. Veruje da bi ako nastavi da beleži dobre rezultate uskoro mogao da započne dugoročnu saradnju sa proslavljenim nemačkim teniserom.

Za sada Beker i Zverev funkcionišu po "savetodavnom" sistemu Andre Agasi - Novak Đoković. Amerikanac i Srbin najpre su imali samo telefonski kontakt, a potom je Agasi, na nagovor svoje supruge Štefi Graf prihvatio da bude uz Novaka i trenira sa njim na Rolan Garosu i Vimbldonu. S obzirom da je reč o povremenoj saradnji, Agasi je insistirao da ne dobija novčanu nadoknadu.

"U kontaktu sam sam Borisom već neko vreme. Razgovori sa njim, saveti koje mi daje, iskustvo koje deli sa mnom i znanje svakako su mi korisni. Trenutno je to mentalni trening, videćemo šta će biti ubuduće", otkrio je Zverev nemačkim medijima.

Tokom četiri godine profesionalne karijere zaradio je 3,7 miliona dolara, od čega dva miliona samo ove sezone, što bi moglo da mu pomogne da angažuje kvalitetnijeg trenera, odnosno Borisa Bekera.

Boris Beker, koji ima ozbiljne finansijske probleme, bez posla je od kada je sredinom decembra prošle godine prekinuo saradnju sa Đokovićem posle tri godine. Najbolji teniser Srbije je u tom periodu osvojio 25 turnira, od čega šest grend slem titula, uključujući i Rolan Garos, jedini grend slem koji mu je nedostajao.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC