• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muguruza deklasirala Slovakinju za treće GS finale

Autor mondo.rs

Da li će joj i u trećem gren slem finalu protivnica biti Vilijams, samo Venus, saznaćemo uskoro.

Trenutno najbolja španska teniserika, iako rođena u Venecueli, (14) Garbinje Muguruza, deklasirala je slovačku igračicu Magdalenu Ribarikovu u prvom ženskom polufinalu Vimbldona i izborila treće gren slem finale u karijeri.

Da li će joj u subotu na Centralnom stadionu i treći put rivalka biti (10) Vilijams, samo Venus a ne Serena, saznaćemo uskoro kada bude odigrano i drugo polufinale u kojem petostruka šampionka igra protiv domaće takmičarke (7) Džoane Konte.

Ribarikova je u meču sa 23-godišnjom Španjolkom izdržala 67 minuta - 6:1, 6:1 u korist šampionke Rolan Garosa iz 2016, odnosno finalistkinje Vimbldona iz 2015. godine.

Muguruza je pre dve godine na istom mestu doživela poraz u prvom GS finalu od Serene Vilijams rezultatom 6:4, 6:4, ali se revanširala jedoj od najuspešnijih teniserki svih vremena pre 13 meseci u Parizu i pobedom od 7:5, 6:4 podigla prvi, verovatno ne i poslednji pehar sa jednog od četiri najvažnija turnira na planeti.

Šansu da posle Rolan Garosa osvoji i Vimbldon zaradila je sjajnim igrama tokom obe nedelje turnira, a danas je bila posebno impresivna.

Da li će 28-godišnja Slovakinja na konferenciji za medije otkriti da je bila povređena ili imala neki drugi problem, za sada možemo samo da nagađamo, ali ono oko čega nema dvojbe je da je publika ostala uskraćena za ravnopravan tenis u petom okršaju dve desnoruke igračice u karijeri, posle čega Muguruza sada ima prednost od 3:2.

Pre Ribarikove, trenutno 87. igračice sveta, Muguruza je izbacivala redom (7) Svetlanu Kuznjecovu, (1) Anđelik Kerber, Soranu Kirsteu, Janinu Vikmajer i Jekaterinu Aleksandrovu.

Posebno je dramatičan bio njen duel osmine finala sa prvom na svetu, Nemicom Kerber, u kojem je posle dva sata i 22 minuta igre uspela da napravi preokret - 4:6, 6:4, 6:4.

Muguruza je uveliko zaradila 1,1 milion funti i 1.200 WTA bodova, a ukoliko i u subotu popodne bude bolja od dve rivalke na terenu dupliraće novčanu nagradu i upisati još 800 bodova na narednu rang listu teniserki.

Ribarikovoj, koja je na putu ka finalu rušila (24) Koko Vandevej, Petru Martić, Lesju Curenko, (3) Karolinu Pliškovu i Moniku Nikulesku, ostaje uteha u vidu 550.000 funti i 780 WTA poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC