• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marin Čilić finalista Vimbldona!

Autor mondo.rs

U duelu dvojice snažnih servera, i peti put je pobedu odneo hrvatski teniser, koji će u nedelju imati priliku da ponovi Ivaniševićev podvig.

Hrvatski teniser Marin Čilić igraće u nedelju finale Vimbldona!

On je danas u prvom polufinalu, klasičnom okršaju visokih i snažnih servera, i peti put u isto toliko mečeva savladao američkog asa, Sema Kverija i, posle US Opena 2014, izborio drugo gren slem finale u karijeri.

Pre nešto manje od tri godine pobedio je Keija Nišikorija i upisao se među osvajače najvažnijih turnira na svetu, a u nedelju popodne imaće priliku da osvoji i – najvažniji.

Do tada, jedini hrvatski teniser koji je osvojio Vimbldon ostaće Marinov bivši trener, Goran Ivanišević. Splićanin je 2001. kao dobitnik "vajld karda" uzeo titulu nakon tri poraza u finalima pre toga i dva ispadanja u polufinalu.

Protivnik Čiliću u nedelju biće pobednik meča (3) Rodžer Federer - (11) Tomaš Berdih.

Kveri je prošle i ove sezone izbacivao aktuelne prve igrače na ATP listi i branioce titule na Vimbldonu, Novaka Đokovića, pa Endija Mareja, ali ove vredne "skalpove" nije uspeo da pretvori i u senzacionalni plasman u finale.

U njegovom slučaju, i polufinale ravno je senzaciji jer je to toga u karijeri samo jednom izborio plasman među osam najboljih na gren slem nivou.



Amerikanac je bio potpuno u egalu sa 28-godišnjim Hrvatom, ali deluje da je presudan bio taj-brejk trećeg seta koji je Kveri (30, 198) "pustio niz vodu" uz dve neiznuđene i ishitrene greške, prvo iz bekhenda, pa forhenda.

Rival je to iskoristio posle dva sata i 56 minuta: (7) Marin Čilić - (24) Sem Kveri 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3), 7:5.

Čilić je protutnjao do polufinala preko Filipa Kolšrajbera, Florijana Majera, Stiva Džonsona i Roberta Bautiste Ahuta bez izgubljenog seta, a onda je u drami koja je otišla u odlučujući peti set izbacio Žila Milera, igrača koji je pre toga u iscrpljujućem maratonu završenom rezultatom 13:11 u petom setu izbacio dvostrukog šampiona Rafaela Nadala.

U polufinalu imao je posao sa teniserom koji igra veoma sličan tenis Milerovom, samo što reket drži u desnoj ruci. Gubitak prvog seta pokazao je da je Marin u međuvremenu stasao psihički i reagovao mirno, i dalje forsirajući forhend u Kverijevu bekhend stranu, što je počelo da mu donosi rezultate već sredinom drugog seta a ubrzo je to postala i jednosmerna ulica ka preokretu vrednom 1,1 milion funti i 1.200 ATP poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC