• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni svega (razočarani) kreću u odbranu zlata!

Autor mondo.rs

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je sve što je moglo da se osvoji i sada kreće u novi ciklus - odbrane svih tih trofeja. Ipak, ni ovog leta stvari nisu dobre unutar VSS.

 Šampioni svega (razočarani) kreću u odbranu zlata! Izvor: MONDO

Nakon što su osvojili sve što je moglo da se osvoji i postali aktuelni šampioni svega, naši zlatni vaterpolisti krenuće u novi ciklus - odbrane svega što su u međuvremenu osvojili!

Prvi naredni zadatak je Svetsko prvenstvo u Budimpešti, koje počinje u nedelju i na kojem će "delfini" prvi duel u svojstvu branilaca titule odigrati već u ponedeljak.

Kapiten najtrofejnije generacije u istoriji srpskog vaterpola, Filip Filipović, stao je pred veliku grupu novinara ovog petka uveče i, nažalost, morao da počne priču od loših stvari.

"Orlovi" u Budimpešti

ponedeljak, 17:30 – Južna Afrika

sreda, 12:10 – Španija

petak, 10:50 – Grčka

*napomena: u četvrtfinale plasiraće se pobednici grupa, a drugoplasirani i trećeplasirani moraće u baraž za četvrtfinale

Ni ovog leta, očigledno, odnosi unutar Vaterpolo saveza Srbije nisu u skladu sa rezultatima nacionalnog tima, što Filipović nije želeo da krije, ali je u isto vreme apelovao da se, za sada, ne traže odgovori na pitanja šta je konkretno problem jer postoje - preče stvari!

"Postoji izuzetno nezadovoljstvo u ekipi zbog odnosa koji Savez ima prema samim igračima. Odluka je da ne pričamo ništa, odnosno da o tome ne raspravljamo sada. Čeka nas jako važno takmičenje i ne bismo to bili mi da krenemo sada da bilo šta komentarišemo. Molim vas da bilo koga od igrača ne opterećujete takvim pitanjima, a moja dužnost kao kapitena bila je da prenesem stav igrača", rekao je Filipović "ravnim" tonom u glasu posle poslednjeg treninga u Beogradu odrađenog u SP "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu.

/OD 3. AVGUSTA 2013. - SAMO ZLATA, ZLATA, ZLATA.../

"Postoji veliki kamen u stomaku. Ne bi bilo fer da smo otišli sa tom gorčinom. Rekao sam, postoji nešto, ali sačekaćemo da se završi Svetsko prvenstvo, da ono što nas sada očekuje probamo na najbolji mogući način da odradimo. Trebalo je u nekom drugom duhu da budemo ispraćeni, ali nije tako", dodao je i ostao nedorečen, ali je u isto vreme i apelovao da...

"Hteo bih da se zahvalim vama, novinarima, što ste došli u možda i najvećem broju do sada i što imamo priliku da uživamo vaše prisustvo. Nadam se da se neće previše pričati o ovome, ne treba nam medijska pažnja na taj način, treba nam mir. Kad ga već nemamo od drugih, s vaše strane nam je potreban mir", rekao je zvanično najbolji vaterpolista sveta i, pred put u Mađarsku, poručio:

"Ovo što nas očekuje je bitno, idemo da ga osvojimo, ne da ga odbranimo. Ne idemo tamo da igramo kao olimpijski šampioni, već kao 13 momaka sa stručnim štabom koji imaju želju da se dokazuju, da igraju i da pokažu da se u Srbiji i dalje igra jako kvalitetan vaterpolo".



Slična atmosfera vladala je u timu selektora Dejana Savića i pred put na završnicu ovogodišnje Svetske lige, koju su uprkos svemu "delfini" - osvojili. Ili odbranili, kako vam je draže.

Nadamo se samo da će i ovog puta, sa kamenom u stomaku, naši asovi doplivati do zlata, a da će za to biti nagrađeni, ako ništa više, tretmanom kakvim zaslužuju.

Posle debakla na FINA SP u Španiji 2013. godine, kada je ekipa tadašnjeg debitanta na selektorskoj klupi, Savića, izgubila u četvrtfinalu od Crne Gore i takmičenje završila kao sedma, naša reprezentacija odgovorila je superiorno osvojenim zlatom dve godine kasnije Kazanju.

O kakvoj je dominaciji bila reč 2015. u Rusiji govori i rezultat finala: Srbija - Hrvatska 11:5.

U polufinalu, naši su potpili Italiju 10:6, u četvtfinalu SAD 12:7, a rivale u grupi ukupnom gol-razlikom 40:26.

Večna lista FINA svetskih prvenstava:
zlato-srebro-bronza (ukupno)

1. SFRJ/SRJ/SCG/Srbija 5-2-4 (11)
2. Mađarska 3-6-1 (10)
3. Italija 3-2-1 (6)
4. Španija 2-3-1 (6)
5. SSSR/Rusija 2-1-3 (6)
6. Hrvatska 1-1-3 (5)
7. Crna Gora 0-1-0 (1)
8. Grčka 0-0-2 (2)
9. Nemačka 0-0-1 (1)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC