• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delfini pred put: Sve su oči uprte u nas!

Autor mondo.rs

Vaterpolo reprezentacija Srbije poslednji put je trenirala u Beogradu uoči puta na Svetsko prvenstvo. Pročitajte poruku selektora.

 Vaterpolo reprezentacija Srbije pred Svjetsko prvenstvo u Budimpeštti Izvor: MN PRESS
"Delfini" su spremni za napad na još jedno zlato.
Izabranici Dejana Savića, aktuelni vlasnici svih njima dostupnih trofeja, u petak su poslednji put trenirali u Beogradu, uoči sutrašnjeg odlaska na Svetsko prvenstvo u Budimpešti.
Posle osvajanja Svetske lige u Rusiji, posle sparinga sa Mađarskom i priprema u Kečkemetu, zlatni "delfini" putuju na sever osveženi i motivisani za još jednu borbu sa izazivačima.
"Ove godine nas je dočekao mali broj dana za pripremu i to je razlika u odnosu na prethodne cikluse. Naravno, kako je nama tako je i drugima. Igrači su i psihološki i fizički bili iscrpljeni od duge sezone i morali smo da osvežimo ekipu", rekao je selektor Savić u petak na SC "Milan Gale Muškatirović".
Veliki broj novinara uverio se na posećenom treningu u dobro raspoloženje ekipe i u neskrivenu želju vaterpolista da i ovo leto uokvire zlatom.

Ipak, na početku novog olimpijskog ciklusa, titula se ne nameće kao imperativ. Ovog leta, Srbija je na novom početku i selektor i igrači to zajedno ističu.
"Sve oči će biti uprte u nas, ali ovo će biti prvo prvenstvo u koje ćemo ući totalno rasterećeni, što naravno ne znači da nećemo pokušati da jurimo rezultat, ali posmatraćemo i neke druge stvari", dodao je Savić.
Upitan za neizbežnu ulogu favorita, šef struke "delfina" ne beži od takvog statusa i u tome vidi još jedan kuriozitet predstojećeg takmičenja.
"Možemo da prihvatimo tu ulogu. Naravno da ima i drugih reprezentacija koje idu na medalje, ali mislim da će ovo Svetsko prvenstvo da bude najzanimljivije po tome što će svi da jure Srbiju", dodao je selektor.
Najbolji vaterpolisti Srbije počeće učešće na Svetskom prvenstvu u ponedeljak, utakmicom protiv Južne Afrike (17.30). Dva dana kasnije, takođe na stadionu Alfred Hajoš, od 12.10 igraće protiv Španije, a u petak od 10.50 zaigraće protiv Grčke, na istom mestu.


Utakmice nokaut faze počeće u nedelju 23. jula, utakmicama osmine finala. Pod uslovom da "delfini" osvoje prvo mesto u grupi, imaće slobodan vikend i čak tri cela dana odmora do četvrtfinala, zakazanog za utorak 25. jul.

Finale će biti odigrano u subotu 29. jula od 20.30 časova i nadamo se da do nedelje, 30. nećemo videti "delfine" u Beogradu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC