• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujork Tajms o Novaku: "Glumac, genije i budala"

Autor mondo.rs

Evo kako o srpskom teniseru piše jedan od najuglednijih listova na svetu.

Oštre optužbe na račun jednog od najvećih tenisera u istoriji.

Američki list Njujork Tajms agresivno je napao Novaka Đokovića i u tekstu novinara Brajana Filipsa uvredljivim rečima opisao ponašanje i igre srpskog igrača u poslednjih godinu dana.

Filips piše o padu Đokovića sa prvog mesta na ATP listi i dešavanjima na sportskom i privatnom planu, odnosima sa saradnicima i medijima.

"Đokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Đokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala...", počinje tekst Filips za prestižni list.

On smatra da je Đokovićevo povlačenje u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede nova kontradiktornost, opisavši da "tako postaje veći od igrača koji su došli do same završnice".

"Nema ga nigde, uvek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj bolovanju. Bio je dominantan, redom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa...Izgledao je kao "lud", sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da je neispavan", tvrdi američki novinar.



On navodi da je Đoković oduvek pazio da bude dobar momak, ali kada se rastao sa stručnim štabom, to je urađeno uz "međusoban dogovor", ciničan je bio Filips.

"U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Đokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno", navodi se u tekstu i zaključuje:

"Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Đokovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascinantno". 

Ako želite, tekst možete naći na ovom linku.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bato

Mi te imamo Nole, i ti imas nas! Ziv nam bio, a mislim da bi mi navijaci trebali da organizujemo skup podrske nasem najboljem sportisti svih vremena! Da je Nole bio cijenjen, privilegovan kao katolici, nebi mu bilo kraja, ovako je osim sporta, morao da se bori i protiv cijelog svjeta. Kada mi mogao samo da procita ovu poruku ... Nole, nemas ti sta da se dokazujes izvjestacenim narodima, budi svoj, budi nas Nole!

Marinko

Šta briga vuka šta ovce misle o njemu!

mirjana

Ameri su uvijek mrzili Srbe,zasto bi nas Novak bio izuzetak, uvijek su ga sa mržnjom gledali. Loši su to narodi i ljudi. Živio Novak, neka ga sreca prati u životu. Nije bitno hoce li se i dalje baviti tenisom ili ne, on je ostavio neizbrisiv trag!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC