• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova snaga delfina: Znamo šta su bili Žile i Boba

Autor mondo.rs

"Svakim danom sam sve nervozniji i nervozniji", kaže Viktor Rašović. "Znamo kakve su role imali naši prethodnici", objašnjava Nemanja Ubović.

 Nova snaga delfina: Znamo šta su bili Žile i Boba Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Budimpeštu u sastavu od 11 osvajača olimpijskog, svetskog i evropskog zlata i sa dvojicom debitanata.

Na mesta u timu od kojih su se prošle godine šampionski oprostili Živko Gocić i Slobodan Nikić, ovog leta su već uspešno uskočili Viktor Rašović (23) i Nemanja Ubović (26).

Iako se ne mogu nazvati debitantima u reprezentaciji, jer ih je Dejan Savić već pozivao na utakmice Svetske lige, koju su ovog leta i osvojiili sa "delfinima", takmičenje u Budimpešti biće prvo, "vatreno" krštenje mladog tandema na najvećim turnirima.

Nove snage Srbije na nezgodnoj strani i centarskoj poziciji priznaju da ne mogu da dočekaju ponedeljak i utakmicu protiv Južne Afrike, kojom će reprezentacija Srbije zvanično početi učešće na Svetskom prvenstvu. Stadion "Alfred Hajoš", vaterpolo hram u Budimpešti, biće mesto koje će nekadašnji đaci VK Beograd zauvek pamtiti po debiju na svetskoj smotri sa kapicom Srbije.

"Sa nestrpljenjem čekam da takmičenje počne, svakim danom sam sve nervozniji i nervozniji. Osim te, pozitivne nervoze, siguran sam da ćemo nas dvojica kao debitanti uspeti da iskoristimo svoju priliku", rekao je u razgovoru za MONDO Rašović, bivši igrač Zvezde i doskorašnji član Barselonete.

Potvrđujući njegove reči, Ubović dodaje da je uz Viktora već dugo član reprezentacije i da obojica dobro poznaju Savićev sistem.

"Dolazimo na mesto Gocića i Nikića, znamo šta su oni značili i kakve su imali role. Potrudićemo se da opravdamo poverenje selektora i da ćemo se vratiti sa najsjajnijim odličjem", objasnio je Nemanja, koji se afirmisao u Vojvodini, a potom igrao za Barselonetu i Brešu, iz koje je ovog leta prešao u mađarski Orvušegetem.

Iako dolaze na mesta slavnih prethodnika, bilo bi nefer i opterećujuće posmatrati njihove igre kroz nastupe Nikića i Gocića. I Viktor i Nemanja dobro znaju da "nasleđuju" velikog kapitena i jednog od naših najboljih centara i od njih ne bi trebalo tražiti da budu "novi Žile i Boba", već ono što oni jesu i čime su i zaslužili Savićev poziv.

Izvor: MN PRESS

"Ako pričamo o njima, pričamo o dvojici vrhunskih ljudi i vaterpolista. Siguran sam da neće biti lako da se nađemo u njihovoj ulozi, ali sam isto tako siguran da smo obojica spremni da se potrudimo da ih zamenimo najbolje moguće. Čak, ako je moguće, da budemo i bolji od njih", dodao je Rašović.

Reprezentacija Srbije doputovala je u subotu popodne u Budimpeštu, a u večernjim satima prvi put će i "osetiti" spektakl koji se priprema u glavnom gradu Mađarske.

"Kada je sam turnir u pitanju, naravno da su ciljevi uvek najviši. Srbija je, kao nacija, navikla je na zlata vaterpolista, ali mislim da ne bi trebalo zaboraviti da je svaka medalja uspeh. Nije to alibi, ali jeste tako, a mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo niz", obećava Rašović.

Prvi meč "delfini" će odigrati u ponedeljak, od 17.30 časova, protiv Južne Afrike.

"Dobro je što je prva utakmica protiv tog rivala, jer se nadam da ćemo od starta ulaziti u sve bolju formu i da ćemo iz meča u meč i postajati bolji. Ove godine nije bilo vremena za pripreme, pa je za to iskorišćena Svetska liga, uz rad u Mađarskoj. U Rusiji smo i pod jakim naporima pokazali da možemo da pružimo svoju igru. Mislim da spremni i pripremljeni odlazimo na Svetsko prvenstvo", uverava Ubović u razgovoru za MONDO.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u grupnoj fazi na svaka dva dana (u sredu protiv Španije od 12.10, u petak protiv Grčke od 10.50), a potom bi, ako osvoji prvo mesto, mogla da ima slobodno do utorka. 25. jula, za kada su zakazana četvrtfinala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC