• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale muškog dubla je trajalo 4 sata i 39 minuta!

Autor mondo.rs

Malo kada gledali smo ovako dramatičan duel u borbi za gren slem titulu u muškom dublu. Vredelo je svakog minuta.

Posle gotovo pet sati dinamičnog, na trenutke nervoznog, ali ravnopravnog duela - odlučilo je bukvalno nekoliko poena!

Poljski teniser Lukaš Kubot i Marselo Melo iz Brazila osvojili su večeras titulu na Vimbldonu u konukurenciji dublova i to posle pravog maratona koji je potpuno poremetio program ove subote, započet trijumfom Garbinje Muguruze u ženskom singlu i plasmanom naše Olge Danilović u finale ženskog dubla u konkurenciji juniora.

Ali nisu to mečevi koji su finale ženskog dubla "pomerili" za 22 časa.

To je meč koji je trajao četiri sata i 39 minuta, računajući i "sklapanje" krova kada je nestalo dnevne svetlosti i bilo očigledno da će borba biti okončana pod reflektorima.

Posle svega - Kubot i Melo bili su jači i koncentrisaniji u pet neizvesnih setova i pobedili hrvatskog tenisera Mate Pavića i veterana iz Austrije, Olivera Maraha - 5:7, 7:5, 7:6, 3:6, 13:11.



Kubot i Melo su imali prilike da i ranije završe meč, ali nisu uspeli da iskoriste dve meč lopte u 12. gemu petog seta. Kod rezultata 11:11 napravljena je desetominutna pauza kako bi se navukao krov i upalili reflektori, a kada je duel nastavljen bilo je očigledno da je pauza manje prijala Hrvatu i Austrijancu.

Teniseri su do tada već bili četiri sata i 34 minuta na terenu. Meč je vrlo brzo pošto je nastavljen i završen pošto su Kubot i Melo u 24. gemu oduzeli servis protivnicima sa nulom.

Kubotu je ovo druga gren slem titula, a jedinu prethodnu osvojio je na Australijan Openu 2014. godine. Melo je takođe do sada imao samo jedan trofej sa najvećih turnira, a odigao ga je pre dve godine na Rolan Garosu.

Koliko je veliko finale u dublu bilo neizvesno možda najbolje govori podatak da su poraženi osvojili dva poena više od svojih rivala!

Tokom skoro pet sati igre viđen je niz preokreta, ali ne i toliko upečatljive razlike između dva para. U odlučujućem setu, poljsko-brazilska kombinacija je imala priliku da završi meč već u 12. gemu, ali su tada Pavić i Marah odbranili dve meč lopte.

Od tada se igralo gem za gem, iako su pet gemova kasnije hrvatski i austrijski teniser izborili četiri brejk prilike, da bi tada Kubot i Melo ipak poveli 9:8. Naredni gemovi bili su relativno lako osvojeni na obe strane, da bi poljsko-brazilska kombinacija slavila čim je zatvoren krov nad najvećim terenom kompleksa u Londonu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC