• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO! Olgi Danilović pehar na Vimbldonu!

Autor mondo.rs

Mlada srpska teniserka okitila se trofejom u dublu devojčica na Vimbldonu

Olga Danilović je šampionka! Mlada srpska teniserka osvojila je titulu u juniorskom dublu na Vimbldonu.

U paru sa Slovenkom Kajom Juvan trijumfovala je u finalu dubla devojčica. Njih dve savladale su četvrte nosioce, Amerikanke Kejti Meknejli i Vitni Osugve, u dva seta - 6:4, 6:3 posle 57 minuta igre.

Amerikanke su važile za favoritkinje u tom meču, budući da su u polufinalu bile bolje od prvih nosilaca - Kanađanke Karson Brenstin i Ukrajinke Marte Kostjuk (6:2, 6:2).

Olga i dva meseca starija Kaja prve su stigle do brejka (4:3) nakon što su prethodno spasavale brejk lotu. Odmah su ga potvrdile (5:3), a potom posle 27 minuta igre i povele 1:0 u setovima.

U istom ritmu su nastavile i na startu drugog seta, jer su rivakama odmah oduzele servis. Bile su veoma ubedljive i uigrane, što im je donelo novi brejk u petom gemu (4:1). Srpkinja i Slovenka imale su priliku da brže okončaju meč u svoju korist, ali su im prilikom vođstva 5:2, rivalke uzvratile, smanjile na 3:5, ali nakon toga Danilović i Juvan zadale su im ključni udarac, koji im je doneo i titulu u ženskom dublu u juniorskoj konkurenciji.

Talentovana srpska teniserka Olga Danilović, koja je u januaru napunila 16 godina, tako je stigla do druge grend slem titule u karijeri u dublu.

Ona je prošle godine trijumfovala na Rolan Garosu u paru sa Paulom Arijas Manjon iz Španije. U finalu su tada nadigrale ruski dubl - Olesiju Pervušinu i Anastasiju Potapovu, posle preokreta (3:6, 6:3, 10:8).

Ćerka bivšeg košarkaškog reprezentativca, sada predsednika KSS Predraga Danilovića, upisala je novi uspeh ove sezone, u kojem je osvojila drugu ITF titulu na turniru u Turskoj, a potom ostvarila i dvostruku pobedu, u singlu i dublu, na prestižnom juniorskom turniru Huan Karlos Ferero u Alikanteu za igrače do 18 godina u aprilu.

Ona je ove godine napravila i ogroman pomak na WTA listi, a u London je otputovala kao 529. igračica sveta.

BRAVO, OLGA!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC