• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad kažem 'Španija', mislim 'Barseloneta'"

Autor mondo.rs

Šta "delfini" koji su igrali za katalonski klub kažu o sutrašnjem rivalu.

 "Kad kažem 'Španija', mislim 'Barseloneta'" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Posle uspešnog početka Svetskog prvenstva, utorak je dan za odmor i trening.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u glavnom gradu Mađarske mirno usmerava pažnju ka sutrašnjem rivalu, Španiji, protiv koje će biti višestruko teže nego protiv Južne Afrike na otvaranju turnira.

Ekipa Dejana Savića u utorak je ujutro trenirala, a "delfini" su potom uoči ručka razgovarali sa novinarima o onom što ih čeka u sredu na bazenu "Alfred Hajoš".

Viktor Rašović, igrač koji je prethodnih godina sa velikim uspehom igrao za Barselonetu analizirao je narednog protivnika.

"Dve godine sam proveo sa njima i manje-više, cela njihova ekipa je Barseloneta", kaže Rašović.

"Imaju sedmoricu, osmoricu igrača iz tog kluba i u svakom slučaju, najveća opasnost preti od (Alberta) Munariza i od golmana koji zna da bude na vrlo visokom nivou. Tu mislim na Pineda".

Upitan za sedmoricu novih igrača među Špancima, prošlogodišnjim olimpijskim rivalima "delfina", Rašović kaže da je ovaj sastav "furije" podmlađen u odnosu na prošli.

"Po mom mišljenju, ako poredimo Španiju sa prošlom i sa ranijim godinama, to je mlada ekipa, puna želje za dokazivanjem i pobedom. Još jednom ponavljam, trebalo bi najviše obratiti pažnju na starosedeoca Munariza i naravno ako budemo mi dali svoj maksimum, moći ćemo da pobedimo", dodao je Rašović.

O Špancima i sutrašnjem duelu koji počinje u 12.10 časova govorio je i Nemanja Ubović, takođe bivši igrač Barselonete, sa kojom je osvojio i Ligu šampiona.

On se osvrnuo i na jučerašnji remi Španije i Grčke.

"Igrao sam tamo, mada ova ekipa jeste drugačija nego prošlih godina. Gledali smo ih juče protiv Grčke, imamo dosta materijala za pripremu. Svidelo mi se to što su Grci imali tokom cele utakmice imali vođstvo, a oni nisu odustajali i na kraju im je to i donelo nerešen rezultat. Moraćemo da uđemo maksimalno skoncentrisani"

Da li poznavanje Španaca može njemu lično da olakša sutra posao?

"Možda može malo lakše da mi bude, ali ne smemo da se opuštano jer znamo da su Španci ti koji su nezgodni kad je protivnik opušten. Daću saigračima neke savete, Munariz je igrač oko koga se sve vrti i tako ćemo i taktiku da postavimo. Centri su im malo slabiji u odnosu na prethodne turnire, ali i za njih ćemo spremiti taktiku"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC