• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi potres u Partizanu: Filipović kažnjen

Vaterpolo klub Partizan igraće bez Filipa Filipovića najvažniju utakmicu u sezoni, revanš četvrfinala Evrolige u Zagrebu protiv Mladosti.

 Novi potres u Partizanu: Filipović kažnjen Izvor: MONDO

On je odlukom Upravnog odbora kluba udaljen iz ekipe do daljeg, a najmanje na mesec dana, zbog kršenja klupske discipline.

Takođe, Filipović će do kraja ugovorne godine dobijati za 50 odsto umanjena primanja. U saopštenju UO VK Partizan navodi se da Filipović u petak nije došao na trening, čime je "zloupotrebio poverenje i pogazio reč koju je dao".

"Istorija VK Partizan ne dozvoljava pojedincu da bude veći od institucije kluba, a to ne dozvoljavaju ni principi kulturnog ponašanja. Filipović od danas nije problem samo VK Partizan, već i problem samog sebe. Nadamo se da je ovo kratkotrajna faza u odrastanju jednog velikog svetskog asa", navodi se u saopštenju.

Čelnici Partizana ističu da je Filipović bio stub na kojem je pravljen tim, na kojem je planirana rezultatska budućnost kluba i momak koji je uvek imao posebno mesto na Banjici.

"Klub smatra da je ovakvim ponašanjem tokom cele sezone Filip naneo štetu ne samo klubu već prevashodno sebi, jer je zloupotrebio neograničeno poverenje trenera i svojih saigrača".

U saopštenju se podseća i na prethodni incident Filipovića, iz decembra prošle godine, posle njegovih oštrih komentara u medijima na račun čelnika kluba.

Uprava Partizana ističe da mu je tada oprošteno jer je uzeta u obzir njegova mladost i zasluge koje je imao u klubu, kao i da su dogovoreni svi finansijski detalji između kluba i njega.

U saopštenju se ističe da u Partizanu uvek postoji red "pa i po cenu rezultata kao ultimativnog cilja kluba".

Filip Filipović izjavio je da poštuje odluku koju je doneo klub.

"Poštujem odluku kluba, a meni ostaje da sada treniram i vredno radim, kako bi se u što boljoj formi vratio u ekipu. Ja sam igrač Partizana, ovaj klub volim najviše na svetu i nijedan drugi klub neću voleti kao ovaj. Ovo je moja Banjica. Trudiću se da se dobrim radom vratim što pre u tim i trudiću se da sve ovo ostane iza nas", izjavio je Filipović.

On je istakao da, bez obzira što neće biti u timu u revanšu četvrtfinala protiv Mladosti, Partizan ima podjednake šanse da ostvari uspeh kao i da je on u u ekipi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC