• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Šta će Kubica na testiranjima Renoa?

Autor mondo.rs

Poljak, koji je teško povređen 2011. godine, možda se vraća u Formulu 1

Robert Kubica mogao bi da se vrati takmičenjima u šampionatu Formule 1 posle sedam godina pauze. Poljak je u veoma bliskim kontaktima sa ekipom Renoa i obaviće testiranje njihovog bolida u Mađarskoj.

Pojedini mediji spekulisali su da bi Poljak mogao već u avgustu da se vrati u bolid Renoa i nastupi na trci za Veliku nagradu Belgije umesto Džoliona Palmera.

Generalni direktor Renoa Siril Abitebul otklonio je dileme.

On je saopštio da će testiranja koje će Kubica obaviti u Mađarskoj služitikako bi se procenile njegove šanse za povratak takmičenjima ali u 2018. godini.

"Nastavićemo da podržavamo Džoa i ne menjamo planove. Tačno je da, posle svih testova, moramo još da istražujemo Roberta. Obavili smo testove sa bolidom iz 2012. godine, ali radili smo i druge stvari, lekarske preglede i rad na simulatoru, a ne želim više da otkrivam. Želimo da proverimo koliko su realne šanse da Robert ponovo vozi moderan bolid Formule 1, moguće u trkačkim uslovima, a prilika za to je u Mađarskoj", rekao je Abitebul za "Autosport".

Robert Kubica vozio je u šampionatu Formule 1 od 2006. do 2010. godine, a onda je u februaru 2011. doživeo tešku nesreću na reliju u Italiji.Bilo je pitanje da li će mu lekari uopšte spasiti smrskanu šaku, ali su, na sreću, uspeli u tome i on sada ima ograničene pokrete desne ruke.

"Robert bi mogao da bude kandidat za 2018. godinu, ali pre nego što ga budemo uzeli u obzir, moramo da vidimo kako će se suočiti sa vozilima koja imaju veću snagu, pošto bolid koji je do sada vozio nije reprezentativan. Ali, čak i ako bude dobro, to ne znači da ćemo ga izabrati za narednu sezonu, pošto moramo da razmotrimo više stvari", naveo je Abitebul.

On je dodao da je razgovarao sa Palmerom o testiranjima Kubice.

"Razmatramo opcije za 2018. godinu, a Džo bi mogao da bude jedan od kandidata, to je u njegovim rukama. Ono što radimo sa Robertom nema veze sa onime što će Džo raditi za vikend ili tokom letnje pauze. Nećemo menjati vozača za trku u Belgiji, a plan je da Džo vozi za nas do kraja sezone", izjavio je čelnik Renoa.

Kubica je vozio za Reno u F1 samo jednu sezonu, a bio je i član Zaubera. Ukupno je učestvovao na 76 trka, ostvario jednu pobedu u karijeri, a čak 12 puta peo se na pobedničko postolje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC