• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glave gore, za medalju!

Autor mondo.rs

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 15 časova igra za bronzu na Svjetskom prvenstvu. Naprijed "delfini"!

/Od izvještača MONDA iz Budimpešte/

Šampioni su pred posljednjim iskušenjem ovog ljeta - borbom za svetsku bronzu.

Reprezentacija Srbije, najdominantnija vaterpolo ekipa na svijetu, od 15 časova zaigraće protiv Grčke za osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i za nastavak impresivnog niza osvojenih medalja.

Od 2014. sve su bile zlatne. Sada je "na stolu" bronzana i radost zbog nje ne bi bila manja od mnogih prethodnih proslava. Naravno, pod uslovom da se najprije pobijedi Grčka, "tvrd" rival koji je i u polufinalu dobro namučio Mađarsku.

Izabranici Dejana Savića u petak su sabirali misli, odmarali i okretali se onome što dolazi. Uz podršku nacije, kod koje će još dugo, dugo imati ogroman i mukotrpno stečen kredit, zlatni "delfini" boriće se da trijumfom završe ljeto u kojem su 11. put (peti uzastopno!) osvojili Svjetsku ligu i opet ušli među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Hrvatima je pružena ruka i sportski čestitana pobjeda, koliko god to bilo teško poslije godinama stvaranog niza pobjeda i čudesnog nastupa Andrije Prlainovića. Sada vremena za osvrtanje nema, jer bi medalja ublažila bol i dala novi vjetar u leđa "delfinima", na početku još jednog olimpijskog ciklusa.

"Ako sam nešto naučio u karijeri, to je da se ne bi trebalo okretati za sobom", rekao je golman Gojko Pijetlović, kome se brat Duško, najbolji centar na svijetu, na neki način izvinio poslije poraza od Hrvatske, porukom da su igrači "prodali Gojka i Baneta (Mitrovića)".

Ipak, Hrvatska je prošlost, a subota je novi dan, nova šansa da se ispiše stranica istorije i da se osvoji četvrta medalja od kada se Srbija takmiči samo pod svojim imenom i zastavom.

Srbija - Grčka, 15 časova!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC