• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Ivanović: Trebalo je da uradim isto što i Nole

Autor mondo.rs

Bivša srpska teniserka izjavila da potpuno razume Đokovićev gubitak energije, pad, odluku da pauzira i kako se oseća, jer je u karijeri bila u istoj situaciji

Ana Ivanović, koja je krajem prošle godine odlučila da završi karijeru u opširnom intervjuu za magazin "Sports Ilustrejted" objasnila je da potpuno razume odluku Novaka Đokovića da napravi pauzu i ne nastupa do kraja 2017. godine zbog povrede lakta.

"Vidim sebe u mnogo čemu što se dogodilo Novaku", rekla je bivša teniserka, koja trenutno živi u SAD sa suprugom fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom, koji nastupa za Čikago Fajr u MLS.

Ana Ivanović je 2008. godine osvojila Rolan Garos i postala prva teniserka na WTA listi. Kaže da je tada osetila identičnu "prazninu" kao i Nole, nakon što je prošle godine podigao trofej u Parizu.

"I ja sam osećala veliku prazninu kada sam osvojila Rolan Garos i postala prva igračica sveta u 20. godini. Posle toga bilo mi je veoma teško da narednih meseci pronađem motivaciju za naredna takmičenja", navela je Ana, napominjući da se baš to dogodilo Đokoviću kada je prošlog juna osvojio pehar u Parizu, jedinom grend slemu koji mu je nedostajao u karijeri, nakon čega je pao u igri i počeo da beleži slabije rezultate.

"Kada je Nole konačno osvojio titulu koja mu je nedostajala, a koju je toliko želeo, mislim da je osetio mentalnu prazninu. Mnogo je radio na tome da je osvoji, pa je nakon toga ostao bez energije za naredne turnire", navela je Ana Ivanović i dodala da joj je "teško da govori o Novaku jer ga dugo i veoma dobro poznaje".

Ona smatra da je Novak napravio dobru odluku što je rešio da napravi pauzu u karijeri. Rekla je da je trebalo da uradi identičnu stvar.

"Tokom moje karijere bilo je trenutaka kada je trebalo da učinim isto što i Nole, da napravim pauzu, zaustavim se na određeni period, umesto što se situacija pogoršavala".

Nekadašnja reprezentativka Srbije dodala je i da smatra da će Đoković posle pauze ponovo beležiti dobre rezultate.

"Pogledajte kako je Rodžer Federer dobro prošao posle duge pauze koju je napravio prošle sezone", rekla je Ana Ivanović Švajnštajger.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC