• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teška, mnooogo teška pobeda Srbije!

Autor mondo.rs

Srbija savladala Estoniju 3:2 u 2. kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. U ponedeljak sa Finskom (17.30).

 Odbojka EP Srbija- Estonija 3:2 Izvor: MN PRESS

Traljavo, loše, dramatično i na kraju, u poslednja dva seta, sigurno i trijumfalno!

Tako je izgledao meč između Srbije i Estonije u 2. kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Što je najvažnije, "orlovi" su posle maestralne igre u duelu sa svetskim prvacima i domaćinom turnira (3:0), zabeležili drugi trijumf - 3:2 (25:23, 16:25, 21:25, 25:20, 15:12).

Za dva dana Srbija će se u Gdanjsku boriti sa Finskom za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Ekipe koje posle tri kola budu na drugom i trećem mesti moraće u baraž za četvrtfinale.


I SET 

Ime protivnika nije atraktivno, ali je borba viđena u prvom setu bila vrlo izjednačena. Estonci su čak na drugom tehničkom tajmautu imali i poen prednosti, ali su izabranici Nikole Grbića uspeli da konsoliduju redove i da do kraja seta nekako prvi stignu do 25. poena. Servisima Petrića i Stankovića, odnosno blokom i smečevima Uroša Kovačevića - Srbija je rešila finiš - 25:23.

II SET

Srbija je nekako privela kraju prvi set, a već od starta drugog su kola krenula nizbrdo. Estonija je odigrala fenomenalno, nanizala šest-sedam blokova, igrala izvrsno u polju, dok "orlovima" skoro ništa nije polazilo od ruke. Menjao je Grbić, pokušavao tajmautima da razdrma svoj tim, ali gubitak prvog seta na prvenstvu bio je neminovan - 25:16.

III SET

Katastrofalan početak seta i vođstvo Estonije 7:2 koštali su na kraju "orlove" gubitka i drugog seta. Srbija iz ovog meča ne može da osvoji maksimalan broj bodova, ali još uvek može do pobede. Za to je potrebno da se odigra maksimalno, jer je tim Nikole Grbića bio dovoljni i nedopustivo dugo opušten - 25:21.

IV SET

Uozbiljila se Srbija, ali i dalje se vodi žestoka borba u Gdanjsku. "Orlovi" su izjednačili i uveli meč u peti set, kome se niko nije nadao. Mnogo bolje je delovao naš tim u ovom delu utakmice, iako je i u njemu bilo padova i to velikih. Vodila je Srbije 20:15, pa se Estonija približila na 20:18. Tajmaut Nikole Grbića je vratio koncentraciju u srpske redove, što se automatski odrazilo na rezultat - 25:20.

V SET

Mnogo bolje je delovao srpski sastav u odlučujućem setu. Konačno je i blok dobro funkcionisalo i taj segment igre bio je i ključan za konačnu pobedu. Estonija je povela 2:0, ali to je bilo i njihovo poslednje vođstvo na meču - 15:12.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC