• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekord na US Openu

Autor mondo.rs

Šelbi Rodžers i Darija Gavrilova ispisale su novu stranicu u istoriji grend slema u Njujorku

Amerikanka Šelbi Rodžers pobedila je Australijanku Dariju Gavrilovu posle naporne borbe u tri seta - 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (7:5) i izborila plasman u treće kolo US Opena.

Tek po završetku meča saznala je da je upravo na tom meču postala i nova rekorderka.

Naime, one su na terenu provele tri sata i 33 minuta, što je najduži meč ikada odigran na US Openu u ženskoj konkurenciji.

Prethodno su na terenu najduže boravile Džoana Konta i Garbinje Muguruza. Britanka je, takođe u drugom kolu, 2015. pobedila igračicu iz Španije u tri seta, posle dva sata i 23 minuta igre.

"Nemam osećaj da je ovo bio baš tako dug meč, najduži u istoriji US Opena, ali verovatno ću to brzo osetiti kada krenu bolovi", rekla je Rožers, koja je kraj meča dočekala u suzama.


U muškoj konkurenciji najduži meč u istoriji US Opena odigran je 1992. godine. Štefan Edberg je tada pobedio Majkla Čanga u pet setova (6:7, 7:5, 7:6, 5:7, 6:4) posle pet sati i 26 minuta igre.

"Trener mi je to otkrio pre odlaska u svlačionicu i rekla sam da je to prilično 'kul' jer sam osim pobede postavila i rekord", dodala je 62. igračica sveta, koja će drugu godinu zaredom igrati u trećem kolu US Opena, a protivnica će joj biti Elina Svitolina.

Za razliku od Šelbi Rodžers Gavrilova je izjavila da je to za nju "gorak" rekord.

"Emocije su mi vrlo pomešane posle poraza. Ispada da sam igrala više od tri i po sata ni za šta... Ne osećam se baš najbolje. Borila sam se na terenu i da sam pobedila bila bih mnogo ponosnija na tu bitku", rekla je Gavrilova, koja na WTA listi zauzima 20. mesto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC