• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija poklonila FINALE Nijemcima!

Autor mondo.rs

Srbija vodila protiv Njemačke 2:0, imala i dvije meč lopte u četvrtom setu, ali će u finale "panceri". Očajna igra "orlova" u trenucima kada se lomilo i pod pritiskom. Za bronzu protiv poraženog iz duela Rusije i Belgije.

Dobijeno je prosuto, težak poraz Srbije...

Nije mala stvar igrati u polufinalu Evropskog prvenstva i boriti se za medalju. Ovaj put bronzanu.

ALI!

Srbija ima kvalitet za finale, da igra za zlato, međutim, taj meč pripada Njemačkoj! Jednostvano, "orlovi" nisu imali hrabrosti da finiširaju već dobijene "pancere" i da se u nedjelju bore za tron.

Srbija - Njemačka 2:3 (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15), u prvom polufinalu šampionata Evrope u Poljskoj.

Osim prvog seta, sve što su igrači Nikole Grbića morali da završe pod pritiskom, NISU. Ni četvrti set, ni dvije kontre za izjednačenje u odlučujućim momentima petog seta.

Prvo su lako dozvolili Nijemcima da smanje na 2:1, a onda su u četvrtom setu imali dvije meč lopte, ali su uporni rivali i to uspjeli da riješe i okrenu na svoju vodenicu.

Dok su se borili za život u polufinalu, Nijemci su rizikovali, servirali iz sve snage i to im je donijelo rezultat. S druge strane, Srbija kao da se uplašila finala, počela je i previše ziheraški da igra, njemački prijem više nije bio opterećen kao u većem dijelu meča...

Koliko se strah uvukao u srpske redove, govori i presudni detalj utakmice. Ponovo su Srbi počeli da igraju najbolje što znaju, Srećko Lisinac je servisom unio nered u prijem protivnika i to u odlučujućem setu. Srbija je povela 10:8 i imala kontru za velika tri poena prednosti...

Tim Andree Đanija je uspio da se izvuče iz bezizlaszne situacije, a Srbi da se "upecaju". Poslije toga, Njemačka je nanizala tri poena, a onda još dva.

Imali su Srbi kontru za 13:13, ali ne i organizaciju napada, tako da je lopta morala samo preko. Imali su kontru i za 14:14, ali je lopta išla iza leđa Uroša Kovačevića, dovoljno da blok odradi posao i odvede Nijemce do velikog uspjeha.

Srbija će morati da čeka neku novu priliku...

Šteta. Velika šteta jer je Srbija prva dva seta odigrala perfektno, uz snažan servis i odličan blok. A, onda je stala, dozvolila Nijemcima da dođu do daha i da pobijede.

Utjeha ostaje u borbi za bronzu, ako poslije ovakvog poraza iko u srpskom timu bude imao snage da se u nedjelju u Krakovu bori protiv poraženog iz meča Rusija - Belgija.

SRBIJA: Okolić, Kovačević, Katić, Petrić, Škundrić, Stanković, Jovović, Buculjević, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Rosić, Lisinac.

NEMAČKA: From, Šot, Kaliberda, Andrei, Beme, Grocer, Veber, Kampa, Hirš, Karlicek, Cenger, Cimerman, Bakspeler, Krik.



NAJAVA POLUFINALA:

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos prvog polufinala na Evropskom prvenstvu za odbojkaše.

Srbija igra protiv Njemačke (17.30) za svoje četvrto finale na šampionatima Starog kontinenta.

Od Evropskog prvenstva 1995. godine u Grčkoj, do posljednjeg u Poljskoj, koje ulazi u samu završnicu, srpska reprezentacija je bila učesnik svakog.

Na ukupno 11 održanih turinira, Jugoslavija, Srbija i Crna Gora i konačno samo Srbija, osvojila je osam medalja. "Orlovi" su dva puta bili prvaci Evrope 2001. i 2011, jednom srebrni (1997) i čak pet puta bronzani (1995, 1999, 2005, 2007. i 2013).

Bez medalja su ostajali 2003. u Njemačkoj, kada su bili četvrti, odnosno 2009. u Turskoj, kada su osvojili peto mjsto. Na prošlom šampionatu u Bugarskoj i Italiji Srbija je imala najlošiji plasman u posljednjih 20 godina, bila je sedma.

IZ SETA U SET...


V SET 

13:15 KRAJ!

12:14 U srpskom timu se ne zna ko šta radi. Kontra nije iskorišćena.

11:13
Izmiče nam dobijena utakmica. Sami smo krivi...

11:12...

10:11
Očajna igra Srbije u momentima kada mora da bude najbolja!!! Poklanja tri poena Nemcima.

10:10 Imali smo kontru, Nemci su se izvukli, posle čelendža dobili poen, a Srbija je kažnjena.

10:8
Srećko Lisinac opet sjajno servira. Petrić je dobio poen posle ćelendža...

8:8
Odbojkaši su zamenili strane, a poen je osvojila Srbija. Neka ih bude više za nas...

7:8 Nemci su vezali dva poena. Opet smo vrlo nesigurno delovali u napadu.

6:5 Kovačević se odlično snalazi na mreži-. Konačno vezani poeni Srbije.

4:5...

4:4 Nemci rizikuju mnogo servisom, a Srbija prilično sigurno servira, što protivniku stvara mnogo prilika da kombinuju i lako poentiraju.

3:3 Nema sumnje, biće tesno i u odlučujućem setu. Igra se poen za poen.

IV SET


25:27 Nažalost, pala je koncentracija u završnici i Nemci su se potpuno vratili u meč. Psihološka prednost je definitivno na strani "pancera", ali treba verovati da "orlovi" imaju snage da se vrate i pobede. Idemo, još malo...

25:26
Nemci iz bloka stižu do set lopte. Nikola Grbić tražu tajmaut.

25:25 Ne daju se Nemci!

25:24
Meč lopta broj dva!

24:24
Nemci su se spasili. Bio je dobar prijem i još bolji napad.

24:23
Meč lopta...

23:23 Drama traje...

22:21
Atanasijević probija blok!

20:19 Andrea Đani traži tajmaut. Neverovatna borba se vodi u četvrtom setu.

19:19!

15:16 Novi tehnički tajmaut. Rat živaca u Krakovu u četvrtom setu. Greše i jedni i drugi, ali ima mnogo više lepih, vrhunskih poteza. Grbić bodri svoje momke... Malo nam fali do finala.

14:15
Sreća za Nemce i tri vezana poena.

14:12
Uroš Kovačević iz poda izvlači smeč, a Atanasijević topom probija blok!

10:10
Velika borba! Odlična igra Petrića u ovim momentima.

7:8
Prvi put od početka meča Srbija nije dobro ušla u set. Nemci su napravili 5:2, ali je naš tim na servis Nemanje Petrića odmah uzvratio i izjednačio na 5:5. Grocer je odservirao as, ali je Kovaćević iz kontre lucidno plasirao loptu. Ipak, tim Andree Đanija je imao prednost na prvom tehničkom tajmautu.


III SET

18:25 Nije bilo prevelike neizvesnosti u ovom setu, iako je Srbija odlično počela.

15:22
Prišla je Srbija na 15:18, ali je Nemačka uzvratila i vratila veliku prednost. Skupljamo snagu za četvrti set.

13:17 Đani zove tajmaut. Atanasijević se raspucao, tri vezana poena za Srbiju, koja se, ipak, ne predaje u trećem setu. Da li "orlovi" imaju snage da se vrate posle "minus sedam"?

11:17 Tek kada je Kampa pogodio mrežu mogao je da se pomerio sa servis linije. Za to vreme Nemci su stekli veliku prednost!

10:16 Hoće li neko da "skinde" Kampu sa servisa?

10:14 Nemci su se razigrali, "pajp" Kovačevića nije prošao iako je sve bilo savršeno. Tobijas Krik u nastavku uspeva da postavi blok i pošalje loptu pod noge naših odbojkaša. Nikola Grbić morao je da zatraži predah.

Nažalost, odmah posle tajmauta as Lukasa Kampe! Pa, još jedan poen...


8:9 Nažalost, dozvolili smo Nemcima da dođu do daha. Posle pecanja, Beme je dobio Kovačevića na mreži i Nemačka je povela. Bilo je 7:4 za Srbiju, što znači da su "panceri" napravili seriju 5:1.

8:6 Još jedno odlično otvaranje seta. Nažalost, Markus Beme je blokom zaustavio Kovačevića, ali je Đerđi Grocer servirao u mrežu.


II SET

25:15 JOŠ SET DO FINALA! Idemoooo

22:14
Podraščanin je u zoni, njegovi servisi ubijaju prijem Nemačke! Đani je dobio žuti karton zbog prigovora, a zatim zatražio i tajaut.

21:14 Verujemo da neće biti problema kao u prvom setu!

16:11
MINI ODMOR! Ali, Srbija se probudila i vratila lepu prednost na svoju stranu. Srećko Lisinac je odbrani olakšao posao jakim servisima. Inače, servis nas odlično služi od početka meča. Neka tako i ostane do kraja.

14:11
Poeni se osvajaju u serijama! Na red je došla naša...

12:11 Brzo nam pada koncentracija i gubimo stečenu prednost.

10:5
Kakva odbrana, nogom, ramenom, a potom i blok Kovačevića i Lisinca! Jovović poentira iz bloka, a Marko Podraščanin sa servis linije šalje prave projektile u polje protivnika. Đani reaguje!

8:5 Žestoka borba od starta drugog seta. Poen za poen, čas su Nemci u prednosti, čas Srbi. Prisutna je i nervoza, samim tim ima i grešaka na obe strane. Kovačević je odmah iskoristio prelaz lopte preko mreže, a trojni blok ušlašio "pancere".


I SET

26:24!!! Bravo, blokom stižemo do vođstva!

23:23
Ozbiljan udarac za Srbiju! Posle 20:15, Nemačka je stigla do kontre za 23:22, ali su  odbrana, i Kovačević iz kontre pronašli rešenje za vođstvo. Nažalost, ne koristimo kontru za 24:22.

20:18 
Serija Nemačke i šansa za buđenje u prvom setu, poslednja. Greše naši momci i "panceri" osvajaju četiri poena u nizu. Tajmaut Grbića, možda i sa zakašnjenjem.

20:15 Poen za poen, što nam apsolutno odgovara u finišu drugog seta.

17:12 Srbija je imala kontru za 18:10, ali je Nemačka uspela nekako da se odbrani i da "skine" Podraščanina sa servisa. Odmah zatim od sajle, uz dosta sreće, vezuju dva poena, prvi put na meču.

16:10. Nećemo ništa da menjamo! Servis nam je odličan, Kovačević još bolji u bloku. Nemanja Petrić je poremetio prijem. As je servirao i Marko Podraščanin za 16:10.

12:8 Srećko Lisinac blokom sprečava izjednačenje na 8:8. A zatim posle njegovog servisa, požrtvovane odbrane i odličnog smeča Petrića "orlovi" stižu do 10:7.

As Luburića nam donosi prvi put "plus četiri" 12:8 i tajmaut Andree Đanija, selektora Nemačke.

8:6 Raznovrsno igra Srbija na početku meča. I blok deluje vrlo dobro, a ako on bude na najvišem nivou - put do finala biće znatno jednostvaniji.

- Dvorana u Krakovu je prilično prazna.

- Meč je počeo! IDEMO....

Bilans sa Nemcima na EP do sada je 2:2

Atina 1995: Sastali smo se u grupi i pobedili 3:0.
Holandija 1997: Sastali smo se u grupi i pobedili 3:0.
Češka 2001: Sastali smo se u grupi i izgubili 2:3.
*Našem timu je to bio jedini poraz na turniru, a Nemcima jedina pobeda.
Rusija 2007: Sastali smo se u grupi i izgubili 1:3.

Put Nemačke do polufinala:

Italija 3:2
Češka 3:0
Slovačka 3:0

četvrtfinale

Čečka 3:0


Put Srbije do polufinala

Poljska 3:0
Estonija 3:2
Finska 3:0

četvrtfinale

Bugarska 3:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC