• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On se NIKADA ne predaje - Huan Martin Del Potro!

Autor mondo.rs

Preokret godine priredio je Argentinac u Njujorku i zakazao revanš finala iz 2009. godine u kojem je lično zaustavio Federera na putu ka šestoj uzastopnoj tituli.

Dominik Tim doveo je Huana Martina Del Potra na set od eliminacije za sat vremena, ostavivši mu tri gema u prva dva seta jakog meča osmine finala US Opena.

Ispostavilo se dva i po sata kasnije da je upravo tu stao – Austrijanac.

Argentinski div, koji je 2009. u Njujorku napravio i "kambek" u velikom finalu sa Rodžerom Federerom i spriječio ga da osvoji šestu uzastopnu krunu, krenuo je korak po korak ka jednom od najvećih preokreta sezone.

Na kraju, duplom greškom poslije tri časa i 37 minuta tenisa, 24-godišnji Austrijanac pognute glave napustio je "Grendstend" dok je publika egzaltirano pozdravljala dvometraša iz Tandila.

On će na četvrtfinalni duel sa Federerom, koji je nešto ranije - naravno, na "Artur Eš" stadionu - u tri seta počisti staru mušteriju, Filipa Kolšrajbera. "Fedeksu" je bilo potrebno deset setova da prođe prva dva kola, posle čega nije izgubio set u naredna dva meča, ali mu nikako neće biti lako u noći između srijede i četvrtka kada će se ponovo sastati sa Del Potrom.


Roger Federer VS Philipp Kohlschreiber US Open...by football_is_life

Četvrtfinala počeće u utorak kasno uveče i biti nastavljena u noći između utorka i srijede, a u donjoj polovini žrijeba već znamo da imamo igrača koji će igrati svoje prvo gren slem finale.

Švajcarac vodi 16:5 u ovom rivalstvu, u kom Delpo nema pobjedu još od 2013. godine.

Ukoliko Federer i četvrti put u nizu savlada Argentinca, od njegovog prvog ikada susreta sa Rafaelom Nadalom na "Flašing Medouzu" dijeliće ga samo 19-godišnji Andrej Rubljev.

Ovaj Rus koji se pojavio nekako iz drugog plana, dok je svijet tenisa čekao da Tim, Aleksander Zverev i Nik Kirjos naprave nešto veliko, pobijedio je i Davida Gofana, poslije Aljaza Bedenea, Grigora Dimitrova i Damira Džumhura.

Za to mu je bilo potrebno tri seta - 7:5, 7:6 (7:5), 6:3, tako da će se u svom prvom gren slem četvrtfinalu sastati sa aktuelnim "Brojem 1", Nadalom, koji na putu ka finalu i eventualno trećoj tituli u Njujorku mora da brani i prvo mjesto.


Ukoliko bi se Federer plasirao u finale, odnosno pobijedio ga u polufinalu, ljevoruki as sa Majorke morao bi da prepusti čelo ATP liste svom vremešnom arhi-rivalu.

Pobjeda Nadala od 6:2, 6:4, 6:1 nad uvijek neugodnim Aleksandrom Dolgopolovim nagovještaj je da bi Španac, ako dođe do tog nikad viđenog polufinala, mogao da bude znatno kompetitivniji nego u finalu Australijan Opena u januaru, kada je 36-godišnji Federer bio više nego ubjedljiv.



Rezultati osmine finala:

(1) Rafael Nadal – Aleksandr Dolgopolov 6:2, 6:4, 6:1
(9) David Gofan – Andrej Rubljev 5:7, 6:7 (5:7), 3:6
(6) Dominik Tim – (24) Huan Martin Del Potro 6:1, 6:2, 1:6, 6:7 (1:7), 4:6
(3) Rodžer Federer – (33) Filip Kolšrajber 6:4, 6:2, 7:5

Parovi četvrtfinala:

utorak na sredu

(17) Sem Kveri – (28) Kevin Anderson
(12) Pablo Karenjo Busta – (29) Dijego Švarcman

srijeda na četvrtak

(1) Rafael Nadal – Andrej Rubljev
(3) Rodžer Federer – (24) Huan Martin Del Potro


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC