• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Unčanin za MONDO: Muke s povredama

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Marko Komnenović slomio je ruku, dok je Dušku Hercegovcu napukao mišić noge. Srđan Mijatović je povrijedio petu i ne trenira, a problema sa ramenom šuterske ruke ima i Dean Šešić", kaže za naš portal pomoćni trener Borca m:tel.

 Dejan Unčanin MONDO intervju Povrede igrača RK Borac m:tel, pripreme Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel ulaze u finiš priprema za početak nove sezone u Premijer ligi BiH, koja startuje 15. septembra.

S obzirom da će u ligi nastupiti 13 ekipa, Banjalučani su voljom žrijeba u prvom kolu slobodni, tako da će imati dodatnih sedam dana da se što bolje pripreme za izazove koji ih očekuju u predstojećem prvenstvu, u kojem će braniti titulu osvojenu prošle godine.

Pomoćni trener Borca m:tel Dejan Unčanin u razgovoru za naš portal istakao je da se "crveno-plavi" muče sa povrijeđenim igračima.

"Iskreno, stanje nije baš sjajno. S obzirom da sezona još nije ni počela, imamo više povrijeđenih igrača nego što bi to trebalo da bude za ovo doba godine", rekao je stariji Unčanin u stručnom štabu aktuelnog bh. šampiona, koji će u radu pomagati mlađem bratu i "šefu" Bojanu.

"Na dvije prijateljske utakmice u 'Boriku', dva naša igrača doživjeli su ozbiljne povrede. Protiv Crvene zvezde Marko Komnenović je slomio ruku, dok je Dušku Hercegovcu napukao mišić noge, tako da i njega očekuje pauza od tri, četiri sedmice. I Srđan Mijatović je protiv Zvezde povrijedio petu i ne trenira, a problema sa ramenom šuterske ruke ima i Dean Šešić. Nije dobro, ali pokušaćemo se skrpiti do utakmice protiv Maglaja, tako da nam je ovaj slobodan termin u prvom kolu dobro došao kako bi se svi, osim Komnenovića, pokušali oporaviti", dodao je.

Bliži se kraj priprema. Koliko ste zadovoljni urađenim tokom pripremnog ciklusa?

"S obzirom da smo slobodni u prvom kolu Premijer lige BiH, do 23. septembra ima još vremena da se određene kockice poslože, ali generalno smo zadovoljni urađenim tokom priprema. Sigurno da treba još vremena da se ekipa uigra, ali sam ubijeđen da ćemo iz sedmice u sedmicu pružati sve bolje partije."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac m:tel je odigrao sedam kontrolnih mečeva, u kojim je zabilježio samo dvije pobjede. Pretpostavljam da vam rezultati u tim utakmicama nisu bili u prvom planu, nego ste nastojali da tempirate formu za ono najvažnije - borbe za bodove.

Vaš tim je na Turniru u Doboju osvojio skromno sedmo mjesto. Iako se radi o prijateljskim utakmicama, na ovogodišnjem TV Turniru šampiona bila je poprilično jaka konkurencija, ali, da li je, kao šampion BiH, Borac m:tel mogao više?

PRIPREMNE UTAKMICE

Borac m:tel - Hapoel Rišon 22:28

Borac m:tel - Crvena zvezda 27:26

Vidovec - Borac m:tel 28:26

Sloga Doboj - Borac m:tel 24:37

Borac m:tel - Tatran Prešov 22:28

Borac m:tel - Vintertur 19:30

Borac m:tel - St. Peterburg 26:28

"Teško da smo u Doboju mogli uraditi nešto više, jer smo na turnir došli odmah nakon bazičnih priprema. Npr. Tatran uveliko igra, Vintertur je sedam dana nakon nastupa u Doboju krenuo sa svojom ligom, tako da su svi oni fizički tada bili ispred nas. Da ne govorim o njihovom kvalitetu i činjenici koliko godina su te ekipe na okupu. Nama je mjerilo bila neka utakmica sa rivalom koji je u rangu s nama. Zadovoljni smo onim što je pokazala naša ekipa u utakmici protiv Sloge. Bilo je i dobrih momenata na ostalim mečevima, pogotovo onom prvom protiv ruskog St. Peterburga, gdje su se momci dosta potrošili i to se vidjelo kasnije. Nedostajalo nam je svježine i uigranosti. Ali, mislim da sada polako sve dolazi na svoje", istakao je Unčanin.

Koliko vas je poremetilo otkazivanje utakmice sa Partizanom? S obzirom da ste slobodni u prvom kolu Premijer lige BiH, da li će biti još pripremnih utakmica do utakmice drugog kola sa protiv Maglaja u Banjaluci?

"Nismo uspjeli da zakažemo neku drugu utakmicu, tako da nas je to sa Beograđanima malo poremetilo. Svi su popunili termine za odigravanje prijateljskih mečeva, tako da smo ovih nekoliko dana iskoristili za igranje između nas. Nije ni to loše. Za vikend smo slobodni, a onda postoji šansa da 13. i 16. septembra pronađemo rivala bar za jedan od ta dva termina."

Ambicija "crveno-plavih" u novoj sezoni je odbrana titule, kojoj će nastojati da pridodaju i Kup BiH, te duplom krunom pokažu da se najbolji rukomet u BiH igra u gradu na Vrbasu.

Ko će vam biti glavni rivali u borbi za najviši plasman?

"Ekipe su dosta izmijenjene, tokom priprema igrali smo samo sa Slogom, tako da je teško procijeniti snagu drugih rivala iz lige. Prelazni rok je bio zanimljiv. Visočka Bosna napravila je respektabilan tim, gdje je uloženo dosta novca. Vogošća zadnjih godina igra bitnu ulogu u našoj ligi, a tu je i Izviđač, koji se malo 'sakrio', nije igrao pripremne utakmice u BiH i ne znam u kakvom su stanju. Ali, sigurno da se nadaju da mogu vratiti titulu u Ljubuški. Tu je i Konjuh, koji se ove godine pojačao sa nekoliko dobrih igrača", rekao je pomoćni trener Banjalučana.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poručio je kako u novoj sezoni očekuje izuzetno zanimljivu borbu, s obzirom da je veliki broj ekipa približno sličnog kvaliteta, što će donijeti neizvjesnost u takmičenje.

"S obzirom da će nastupiti samo 13 ekipa, biće to prije svega neizvjesno prvenstvo u kojem ćemo mi vrebati svoju šansu. Situacija je takva da se neće igrati plej-of, tako da neće biti popravnog. Bodove koje osvojimo krajem septembra, vrijediće isto kao i oni u maju. Borac ako želi da uradi nešto ove sezone, a želi, moraćemo od početka igrati onako kako znamo". jasno je poručio Unčanin.

Borac m:tel je, dakle, slobodan na otvaranju nove sezone, dok u drugom, pred svojim navijačima u "Boriku", dočekuje Maglaj. Bodovi u prvom meču svakako su "moranje" za branioca titule, naročito zbog činjenice da igra u svojoj dvorani.

"Mi, kao šampioni države, nemamo pravo da strahujemo od nekog, pogotovo na domaćem terenu. Sigurno ćemo ući maksimalno motivisani u taj meč i očekujem da ćemo slaviti. Već u narednom kolu protiv Zrinjskog biće zanimljivije i vidjeće se koliko možemo. Aktuelni osvajač Kupa BiH takođe ima velike ambicije. Rukomet u Mostaru doživio je ekspanziju tako da će u prvih pet, šest kola biti naša najozbiljnija provjera za našu ekipu", zaključio je razogov za MONDO Dejan Unčanin, pomoćni trener u stručnom štabu RK Borca m:tel, koji po potrebi obuče dres i pomogne saigračima na terenu.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC