• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Tu smo Federer, ja, ali i Novak!

Autor mondo.rs

"Ne zaboravite da nas je trojica", kaže svetski "Broj jedan".


Rodžer Federer
(19 grend slemova), Rafael Nadal (16) i Novak Đoković (12) trojica su od četvorice najuspešnijih tenisera u istoriji.

Jedini koji razdvaja ovo društvo na vrhu "večne liste" je Pit Sampras, trenutno trećeplasirani sa 14 grend slem trofeja, ali ta činjenica ne utiče na zaključak da živimo u eri najboljeg tenisa, u kojoj je godinama unazad bilo teže nego ikad osvojiti najveće turnire.

Rafael Nadal, trenutni "Broj 1", uspeo je to u nedelju uveče, rutinski pobedivši i u finalu US Opena, posle čega je otvoreno govorio o svojim rivalstvima i najvećim konkurentima, koje veoma poštuje.

Iako su ga američki novinari pitali posle finala za njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom, on nije pristao da govori o tome bez pominjanja srpskog tenisera.

"Uživam što sam deo rivalstva sa Rodžerom, ali istovremeno sam odigrao više važnih mečeva protiv Novaka. Tokom karijere imao sam nekoliko rivalstava i srećan sam na neki način što učestvujem u svemu tome. Sa druge strane, igrao sam u eri u kojoj su tri igrača osvojila 19, 16 i 12 grend slem trofeja. To je mnogo, zar ne?", počeo je Rafa.

Španac je potom nastavio u istom tonu...

"Govorio sam to kada ste pričali o Rodžeru i meni. Znate, uz nas dvojicu tu je i još jedan igrač - Novak Đoković. On ima 12 grend slem trofeja i verovatno će se boriti za još mnogo. Zar ne? Da, srećan sam što sam deo svega toga i zaista uživam i osećam zadovoljstvo što imam ta dva rivalstva. To je neverovatno, jer mislim da niko nije odigrao više međusobnih mečeva nego Novak i ja sa Rodžerom. Takmičimo se toliko dugo, a sve je još više posebno zbog kombinacije naših stilova..."

Osim što su osvojili toliko titula, njih trojica su i lideri u broju grend slem finala (Federer 29, Nadal 23, Đoković 21).

"Sjajno je, a istovremeno je i veoma teško podići toliko trofeja koliko smo mi podigli. Ipak, na neki način trebalo bi da budemo veoma srećni. Iako nas je trojica, osvojili smo mnogo i čak i više nego što smo Rodžer, ja ili Novak i sanjali. Veoma smo srećni zbog svega što nam se događa", dodao je Nadal, veliki šampion i sportista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC