• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Tipsarević otpisao i Južnjeg!

Janko Tipsarević preokrenuo rezultat u susretu sa Mihailom Južnjim i plasirao se u četvrtfinale Majamija. Na redu - Davidenko!

 MAJAMI: Tipsarević otpisao i Južnjeg! Izvor: MONDO

Ako nema Novaka Đokovića, tu je Janko Tipsarević!

Drugi reket Srbije plasirao se u četvrtfinale turnira ATP Masters serije u Majamiju, pošto je u sredu kasno uveče savladao Rusa Mihaila Južnjeg rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:0, 6:3.

Meč koji je trajao nepuna dva sata protekao je u znaku dominacije Tipsarevića, osim u središnjem delu prvog seta, kada je Južnji dobio pet gemova zaredom i najavio daleko bolji rezultat od konačnog.


Janko je počeo duel brejkom i vođstvom od 2:0, ali se jedanaesti favorit turnira brzo prenuo i preokrenuo na 2:5, posle čega mu nije bilo teško da privede set kraju.

Srpski teniser demonstrirao je tada svoj novi, ili više ne toliko novi kvalitet - psihološku stabilnost. Zaigrao je majstorski, iskoristio praktično sve prilike koje mu je Južnji pružio i dobio drugi set bez izgubljenog gema!

Bio je red da Rus uzvrati, ali Tipsarević je uspešno odbio njegov napad. U prvom gemu trećeg seta odbranio je tri brejk-lopte, a zatim "prelomio" meč osvojivši četvrti gem na servis Južnjeg - 3:1. Bilo je 0:40, protivnik je prišao na 30:40, ali više od toga nije mogao.

Janko je do kraja manirom prekaljenog šampiona - kakav će možda postati? - uzeo sva tri gema na svoj servis i obezbedio trijumf koji će mu u ponedeljak doneti proboj među prvih 40 na ATP listi.

Tipsarević će za plasman u polufinale igrati protiv Nikolaja Davidenka (Rusija), koji je u teniskom maratonu izbacio Marija Ančića (Hrvatska) sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:5). Tipsarevića duel sa još jednim Rusom očekuje najverovatnije u četvrtak uveče, a Davidenko za sada vodi sa 1:0 u pobedama.


Eventualnom novom pobedom, Janko bi možda mogao da dobije priliku za revanš Rožeu Federeru, koji u četvrtfinalu čeka Amerikanca Endija Rodika ili Francuza Žilijena Benetoa.

Najbolji teniser sveta u četvrtom kolu je savladao Argentinca Hozea Akasusa - 7:6, 6:2.

Tipsarević je na ovogodišnjem Australijan openu vodio protiv Federera 1:0 i 2:1 u setovima, da bi posle velike borbe i 8:10 u petom setu ipak ostao praznih šaka.

Parovi četvrtfinala u drugoj polovini "kostura" su Tomaš Berdih (Češka) - Igor Andrejev (Rusija) i Rafael Nadal (Španija) - Džejms Blejk (SAD).

U konkurenciji teniserki odigrano je samo jedno četvrtfinale. Amerikanka Serena Vilijams "oduvala" je najbolju igračicu sveta Žistin Enan - 6:2, 6:0.


Njena sestra Venus sastaje se sa Svetlanom Kuznjecovom, dok su za sredu planirani mečevi Jelena Janković - Elena Dementijeva i Dinara Safina - Vera Zvonareva.

Sve u svemu, Venus i Jelena na jednoj, Ruskinje na drugoj strani.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC