• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin: U Mostaru možemo do pozitivnog rezultata

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo rukometne Premijer lige BiH, a derbi kola igra se u nedjelju od 20:00 časova kada Zrinjski dočekuje aktuelnog šampiona BiH RK Borac m:tel.

 Rukometna liga BiH: Zrinjski - Borac-Najava Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

RK Borac m:tel nakon pobjede protiv Maglaja u dvorani "Borik" putuje u Mostar gdje se sastaje sa Zrinjskim od kojeg je kao gost izgubio u posljednja dva susreta.

Trener Banjalučana Bojan Unčanin smatra da je Zrinjski izuzetno jak domaćin, koji je svoju snagu dodatno pokazao u Derventi.

"Mislim da smo se dobro pripremili ove sedmice, ali imamo još dva dana da odradimo što smo planirali. Što se tiče Zrinjskog, imali smo priliku da vidimo da su dobro igrali u dva udvodna kola i zabilježili dvije pobjede. Pobijedili su Derventu u gostima, koja je dobar domaćin, i mislim da im ta pobjeda mnogo znači. Bez obzira na njihove rezultate i formu mislim da u Mostaru možemo do pozitivnog rezultata", rekao je Unčanin.

O snazi Zrinjskog kod kuće govori podatak da su prošle sezone samo jednom poraženi na svom terenu, i to od Bosne.

"Imaju odličnu publiku koja ih nosi, puna je dvorana i to je jedno lijepo gostovanje. Imali su nekoliko promjena u ekipi, doveli su dva desna beka pošto su ih napustili Martinović i Sarajlić. O dva nova igrača ne znamo puno, ali sigurno je da imaju kvalitet čim su pojačali Zrinjski. Ostatak ekipe je ostao isti. Mislim da smo mi njima veća zagonetka, pošto smo promijenili šest ili sedam igrača".

Trener "Velikana iz Gospodske" osvrnuo se i na trend koji je već duže vrijeme prisutan u bh. rukometu, a to su slabije igre koje ekipe pružaju kao gosti.

"Svi znamo koliko je teško pobijediti u gostima. Ja sam već šest godina trener u ovoj ligi i znam koliko je teško pobijediti nekoga, bez obzira na poziciju na tabeli. Nije to samo problem nama, već svim ostalim ekipama u ligi, jer je ovo pomalo domaćinska liga. Nekako se sve svede na domaće utakmice, a neke ekipe na gostovanje idu "turistički". Mi smo baš iz ovog razloga odigrali dosta pripremnih utakmica na gostujućem terenu, da bi se što bolje adaptirali na uslove na gostujućim terenima", zaključio je Unčanin.

Za ekipu Borca neće nastupiti Šešić, Komnenović i Bezbradica za kojeg je sezona zbog povrede ligamenata koljena završena.

Desno krilo Borca Vladan Đurđević, koji je bio najefikasniji u duelu protiv Maglaja sa osam postignutih golova, očekuje tešku utakmicu, ali se takođe raduje igranju pred odličnom publikom koja poznaje rukomet.

"Pred nama je jako teško gostovanje u Mostaru. Jako neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu, ali evo pokazali su da mogu da pobjede i kao gosti. Biće teško, ali mislim da ako prenesemo na teren stvari sa treninga, na kojem odlično radimo, onda neće biti problema", završio je Đurđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC