• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin: U odbrani smo najbolji, ali realizacija..

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Nakon pobjede u sinoćnjem derbiju protiv Vogošće, RK Borac m:tel u nedjelju putuje u Istočno Sarajevo, gdje je domaćin neporažen ove sezone.

 Rukomet-Premijer liga BiH-Slavija - Borac-Najava Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Banjalučani su sinoć u svom "Boriku" savladali Vogošću 22:21 (14:11) i tako trećim trijumfom u sezoni nastavili pobjedničku seriju.

Izabranici Bojana Unčanina narednu utakmicu igraju protiv Slavije koja je kod kuće zabilježila dvije pobjede, dok u dvije gostujuće utakmice nisu osvajali bodove.

Trener Banjalučana se na današnjoj pres konferenciji prvo osvrnuo na burnu završnicu derbija protiv Vogošće, koji nije obilovao kvalitetom ali su borbenost i zalaganje bili na nivou.

"Sinoć smo u posljednjih deset minuta meča ušli sa četiri gola razlike i imali napad za pet golova prednosti, ali je Daničić nesretno pogodio stativu, i već smo tu mogli da prelomimo utakmicu. Nakon toga mi nismo postigli pogodak sedam minuta, što je Vogošća iskoristila i smanjila zaostatak, a mi smo opet golom Mijatovića tri minuta do kraja imali tri razlike i imali sve u svojim rukama. Zadnja dva minuta smo lošije odigrali, bilo je par tehničkih grešaka i jedna sudijska odluka koja nas je oštetila i omogućila gostima ulazak u neizvjesnu završnicu. Na kraju je stvarno bila drama".

...
Izvor: YouTube

Strateg Borca ekipu Slavije vidi kao domaćinsku ekipu koja, kao i mnoge u Premijer ligi, kod kuće igra 50 odsto bolje.

"Slavija je domaćinska ekipa koja igra najmanje 50 odsto bolje kod kuće. Oni su u Derventi mogu reći izgubili sa laganih 11-12 razlike gdje nisu bili ni blizu otpora koji bi uveo utakmicu u neizvjesnost. Sve svoje snage koncentrišu na domaće utakmice, očekuje nas puna dvorana i moraćemo pružiti maksimum. Očekujemo pobjedu i dosta bolju igru od one koju smo prikazali sinoć".

Ono što je određeni trend u igri Borca ove sezone su padovi u igri zbog kojih su Banjalučani ušli u neizvjesne završnice protiv Zrinjskog i Vogošće.

"Mnogo iskusnijim i boljim ekipa od nas dešavaju se padovi u igri. Mi smo bili na nivou u prvih pedeset minuta, ali u zadnjih deset jeste bio pad koji je prema mom mišljenju više bio produkt slabije realizacije a ne igre. U tom periodu smo promašili par zicera i sedmerac i zbog toga nismo uspjeli da stvorimo razliku kojom bi prelomili utakmicu. Ekipa je mlada, samo su Ljubišić i Unčanin iskusni igrači i zbog toga su određeni sitni padovi u igri za nas u ovom momentu normalni".

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije uputio je naknadne pozive dvojici srednjih bekova Goran Daničiću iz banjalučkog Borca, Adnanu Harmandiću iz visočke Bosne, te Denisu Serdareviću, golmanu francuskog drugoligaša Kaena.

Poziv koji je dobio Goran Daničić je obradovao stručni štab Borca, koji u narednom periodu očekuje još nekoliko igrača "crveno-plavih" u dresu reprezentacije.

"Ovo njemu nije prvi poziv, pošto je kao igrač RK Prijedor dok sam ja bio trener tamo takođe pozivan u reprezentaciju. On je igrama ove, kao i prošle, sezone ovaj poziv zaslužio. Poziv je usljedio nakon nekolicine otkaza, ali on zaslužuje mjesto i bez toga. Mislim da će u narednom periodu pozive dobiti još igrača iz Borca, jer ima momaka koji to zaslužuju".

Ekipa Slavije je u ovom momentu nepoznanica za stručni štab Borca.

"Nemamo nešto pretjerano informacija o njima. Ja ih poznajem iz Prve lige Republike Srpske, ali oni su sigurno doveli nekolicinu igrača i dosta promijenili ekipu. Do nedjelje ćemo imati opširniju sliku o njima i taktički se pripremiti na odbranu koju bi oni mogli da odigraju. Što se tiče nas, mi imamo naš sistem u odbrani koji nam omogućuje da se prilagodimo raznim vrstama napada i karakteristikama protivničkih igrača. Naša odbrana je odlična, po broju primljenih golova smo najbolji u ligi, ono što je naš problem je realizacija napada i to moramo da ispravljamo", zaključio je Bojan Unčanin.

Bojan Ljubišić u Istočnom Sarajevu očekuje punu dvoranu i četvrtu pobjedu u nizu.

"Slavija je debitant u Premijer ligi, i pogledom na tabelu vidimo da su domaćinska ekipa. Sigurno da će biti jako teško, ali mi moramo da iskoristimo ovaj momenat i idemo tamo da pobijedimo. Ovaj ritam utakmica meni odgovara, kada igramo utakmice na svaka tri dana manje treniramo tako da tu nema problema oko oporavka i spremanja za narednog protivnika. Tamo nas očekuje puna dvorana, to je ono što Borac prati godinama jer smo magnet koji privlači publiku. Ja lično volim pune tribine i to me samo dodatno motiviše", dodao je Ljubišić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC