• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOK: U Peking samo bez provokativnih majica

Srpski sportisti moraće strogo da poštuju pravila MOK na Olimpijadi, a novi "slučaj Čavić" biće oštro sankcionisan.

 MOK: U Peking samo bez provokativnih majica  Izvor: MONDO

Povodom suspenzije LEN izrečene najboljem srspkom plivači Miloradu Čaviću na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu zbog majice sa natpisom "Kosovo je Srbija", sportski direktor Plivačkog saveza Srbije Mladen Kapor je naveo da "slučaj još nije zaključen", odnosno da Savez čaka odgovor na žalbu, dok je predsednok Olimpijskopg komiteta Srbije Ivan Ćurković poručio da je Međunarodni olimpijski komitet naglasio da na Igrama neće tolerisati takvo ponašanje.

"Za njih je taj slučaj okončan i zamolili su nas da se takvo ponašenje ne ponovi u Pekingu, odnosno da se svi takmičari pridržavaju Olimpijske povelje. Naša sportska oprema je precizno određena i želim da se olimpijski tim Srbije na Igrama dokaže vrhunskim rezultatima", zaključio je Ćurković.

Kapor je izjavio da je Čavić naša uzdanica za osvajanje olimpijske medalje na Igrama u Pekingu, a da od ostalih sedam članova srpskog olimijskog tima očekuje dobre rezultate u polufinalnim i finalnim trkama.

Kako je precizirao, pored evropskog rekordera Čavića, "vizu" za Peking overili su na kvalifikacionim turnirima Miroslava Najdanovska, Radovan Siljevski, Vladan Marković, Čaba Silađi, Mladen Tepavčević, Ivan Lenđer i Nađa Higl.

"Neralno bi bilo očekivati da još neko od naših predstavnika osvoji olimpijsko odličje, ali verujem da će dostojno predstavljati srpski sport na takmičenju u Kini. Nakon uspešne sezone slede pripreme za Igre - nemerljivo iskustvo, posebno za mlađe plivače", istakao je Kapor.

Sportski direktor PSS je dodao da je nakon iskustva u Ajndhovenu, odnosno vrhunskih rezultata u velikom bazenu, Čavić "mnogo mirniji i psihički stabiniji".

"Uprkos suspenziji koju je Evropska plivačka federacija izrekla našem rekorderu, takmičenje u Holandiji je značajno doprinelo njegovom sampouzdanju pred početak priprema na Floridi. Baza za pripreme naših ostalih olimpijaca biće u zemlji", poručio je Kapor.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC