• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izgubio, ali se hrabro borio

Autor mondo.rs

U prvom kolu Grupe A Lige šampiona za vaterpoliste, Partizan poražen na Banjici od OSC-a.

 OSC Budimpešta Partizan 11:7 vaterpolo Liga šampiona Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Partizana, najmlađe ekipe u Ligi šampiona, doživeli su poraz na startu elitnog evropskog takmičenja. Šampion Srbije izgubio je na Banjici od OSC-a iz Budimpešte 11:7(2:4, 2:2, 2:1, 1:4).

Mnogi su očekivali laku i ubedljivu pobedu iskusnog sastava OSC-a, za koje igra i srpski reprezentativac Sava Ranđelović. Međutim, s druge strane bazena našao se perspektivni tim crno-belih, željan dokazivanja.

Gosti su tek u poslednjoj četvrti uspeli da slome otpor Beograđana!

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Aleksandar Radanović sa tri gol, Đorđe Lazić je postigao dva, dok su se po jednom upisali Filip Janković i Nikola Radonjić. Balaš Erdelji bio je prvi strelac meča sa četiri pogotka.

Mađari su mnogo bolje ušli u utakmicu i u četvrtom minutu poveli su 2:0, golovima Balaša Erdeljija i Save Ranđelovića. Partizan je uspeo da smanji prednost gostiju preko Alaksandra Radanovića, ali su Marton Tot i Gabor Kovač imali snažan odgovor.

Rezultat od 4:1 za ekipu iz Budimpešte nije nagoveštavao dramatičan nastavak, ali je Radanović drugim pogotkom uspeo da zadrži crno-bele u igri.

Imali su Beograđani u drugoj četvrtini i napada da izjednačenje. Ali je OSC na poluvremenu sačuvao dva gola prednosti - 6:4.

Filip Janković i Đorđe Lazić uspevali su da prednost gostiju svedu na gol zaostatka, a najčešću razliku vraćali su Erdelji i Kovač.

Izvor: MN PRESS


Treća deonica pripala je Partizanu!

Draško Brguljan je po drugi put na meču golom doneo OSC "plus tri", ali su crno-beli ostatak ovog perioda odigrali odlično, pre svega u odbrani, mada ni napad nije zakazao. Lazić i Radovanović postižu dva vezana pogotka za 6:7!

Poslednji period nije dobro počeo. Žolt Juhas je iskoristio dva igrača više u bazenu i pred mlad tim Partizana postavio izuzetno težak zadatak.

Nikola Radonjić je prvi gol na meču postigao u pravom momentu i nešto manje od šest minuta pre kraja ponovo vratio zaostatak na "minus jedan". Međutim, bio je to poslednji trzaj Beograđana. Erdelji je, posle malo odmora, postigao treći pogodak, a odmah za njim se upisao i Ferenc Salomon...

Izvor: MN PRESS


PARTIZAN: Rističević, Vučinić, Janković, Lukić, Lazić, Tomić, Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović, Radonjić, Aksentijević, Belopavlović.

OSC: Bistritšanji, Brguljan, Gor Nađ, Radnđelović, Salamon, Kovač, Tot, Seman, Erdelji, Suhas, Bundšuh, Ubović, Barabas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC