• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srpkinja: Sledi teško, pa još teže

Autor mondo.rs

Ljubomir Obradović kaže da srpske igračice posle laganijeg uvoda očekuje veoma zahtevan duel sa Nemicama na SP koji je važan iz mnogo razloga

 SP-rukometasica-Nemacka-Srbija-najava. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije odlično su počele Svetsko prvenstvo. Ubedljivo su nadigrale dva lakša rivala na startu, Kinu i Kamerun, i sada se spremaju za teže okršajeu grupi. Prvi je već u utorak, protiv Nemica.

Selektor Ljubomir Obradović ističe da za njegov tim takmičenje tek počinje, a da je najbitnije da je ekipa kompletna, pozitivna i spremna za izazove koje slede.

"Čeka nas teška utakmica sa Nemicama, a onda još teža sa Holanđankama, za koju nećemo imati ni 24 sata da se spremimo. Meč sa Nemicama je važan iz mnogo razloga. Posle pobede Koreje nad Holandijom i poraza od Nemačke, postavlja se pitanje i prvog mesta u grupi. Imamo pravo na optimizam, ali ne mogu da kažem da ćemo pobediti u oba duela. Devojke su skoncentrisane, žele i hoće da pružimo maksimum u narednim utakmicama. Do sada nismo igrali protiv rivala našeg nivoa, to je Nemačka i videćemo kako ćemo se suprostaviti", naveo je Obradović.

Selektor je sa ostatkom stručnog štaba gledao pobedu Nemica nad Korejom 23:18 sa tribina Arene Lajpcig.

"Imaju dobru, stamenu odbranu. Korejke su povele sa tri gola, Nemice nisu reagovale, držale su ritam, nisu pale. Imaju dosta dobrih rešenja u napadu. Na nama je da sve to osujetimo, da se pripremimo na najbolji način. Da im pariramo u tom segmentu i da nađemo povoljne situacije u našem napadu".

Obradović na dosadašnjim duelima jedino u igru nije uvodio lidera ekipe Andreu Lekić, koja se nedavno oporavila od povrede ramena, pa se očekuje da bi ona mogla da zaigra na predstojećim duelima.

"Svetsko prvenstvo je dosta zahtevno u smislu igranja. Sve devojke su zaslužne, ne želim da im zakinem ni minut, ni sekund, da budu na terenu. Sve moraju biti u tonusu, u tenziji, da drže ritam kada dobiju šansu, da se to ne oseti ni na koji način. Nismo hteli da rizikujemo sa Andreom iz mnogo razloga. Nadam se da će biti spremna i pomoći maksimalno, koliko može u narednim utakmicama".

Marija Obradović, reprezentativka Srbije, odlično poznaje naredne rivalke, jer jedina nastupa u Nemačkoj.

Tvrdi da im je najjača odbrana, ali i da su odlično pokrivene na ostalim pozicijama i željne uspeha da posle deset godina osvoje konačno medalju na velikom takmičenju.

"Fizički su jake, stabilne u fazi odbrane. Vođa im je moja saigračica iz Memingena, Ana Lorper, koja je već dugi niz godina tu, iskusna je i važna za atmosferu. Benke je, takođe, veoma dobar pivotmen u napadu i odbrani. Poštujem njihove igračice, ima ih dosta kvalitetnih, ali verujem da smo bolje. Ozbiljno su se spremale za ovo prvenstvo. Tokom sezone su imale okupljanja od po tri-četiri dana, ništa nisu prepuštale slučaju. Žele da posle 10 godina ponovo dođu do medalje na Svetskim prvenstvima, spominju i zlato. Prirodna je to želja pred domaćom publikom. Međutim, imamo više kvalitetnih bekova od njih, uz povratak Andree, to će biti još bolje. Lepo je biti deo reprezentcije, a verujem da će biti još lepše kada nastavimo seriju pobeda", poručila je levi bek srpskog tima.

Duel Nemačka - Srbija u trećem kolu Svetskog šampionata na program je u utorak od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC