• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome smeta Vaterpolo klub Borac?

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Pogledajte fotografije kako se opstruiše rad obnovljenog VK Borac iz Banjaluke. "Ne daju nam golove, niti u bazen, iako smo dobili termine", kažu uznemireni roditelji klinaca koji treniraju u ovom klubu.

 Vaterpolo klub Borac golovi vezani lancima na Gradskom olimpijskom bazenu FOTO, VIDEO Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Borac osnovan je 2008. godine, Vaterpolo savez Republike Srpske godinu dana kasnije, da bi banjalučki klub s radom prestao 2013. godine.

Četiri godine kasnije, reaktiviran je, u septembru tekuće godine, a od tada traje njihova borba sa Savezom, odnosno rukovodstvo Gradskog olimpijskog bazena (GOB) u Banjaluci.

Na adresu našeg portala stiglo je pismo roditelja klinaca koji treniraju u VK Borac, koji su izuzetno uznemireni svim što se dešava u klubu.

"Golovi su vezani lancima dok traje Međunarodni turnir u vaterpolu na Gradskom olimpijskom bazenu. To su golovi koji pripadaju GOB-u, a vezani su da se turnir ne bi mogao održati na pravom vaterpolo igralištu od 30 metara. Golovi su i danas vezani", navodi jedan od roditelja, koji nije želio da mu otkrivamo ime.

Predsjednik VK Borac Davor Josipović, nakon održane sjednice Skupštine kluba, u izjavi za portal borac-sport.com rekao je da se klub suočava sa silnim problemima, iako redovno izmiruje svoje obaveze.

"Osnovni problem sa kojim se suočavamo u radu jeste opstrukcija našeg egzistiranja. Vaterpolo klub Borac uredno plaća svoje termine za treninge koje je dobio na Gradskom olimpijskom bazenu, međutim uslovi za normalan rad su neadekvatni, s obzirom da u toku sedmice vaterpolisti Borca treniraju u plivačkim prugama, a teren koriste samo vikendom, kada se suočavamo sa novim apsurdom, a to je zaključavanje golova, koji bi trebalo svima da budu na raspolaganju."

Izvor: MONDO


"Takođe, dolazi i do nepoštovanja pravilnika raspodjele termina, pa tako zna da se desi da određeni klubovi namjerno zauzmu više prostora kako bi natjerali druge da treniraju u jednoj pruzi. Na sve to, uprkos urednoj registraciji kluba shodno Zakonu o sportu i Pravilniku Vaterpolo saveza Republike Srpske", naglasio je Josipović.




Iz kluba navode da, Iako je VK Borac jedan od suosnivača Vaterpolo saveza Republike Srpske, ova institucija odbila je ponovnu aktivaciju banjalučkog kluba, navodeći da je njihov zahtjev "neosnovan i zasnovan na neistinitim tvrdnjama".

Izvor: MONDO

Postavlja se logično pitanje: Kome i zašto smeta Vaterpolo klub Borac?

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures 87

Слободану Граховцу и Ненаду Стевандићу.

Propali vaterpolista

@Vultures 87 Htjedoh isto napisati ali si me preduhitrio. Dok god se ova dvojica nesto pitaju nikad vaterpola u BL na nivou na konem treba biti, jer se na tom nivou ne moze krasti koliko sad gradu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC