• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić: Možemo do pobede u Splitu

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac veruje da je duel sa Hrvatskom na startu EP "prilika da se izgradi karakter".

 Peruničić: Možemo do pobede u Splitu Izvor: MN PRESS

Muška rukometna reprezentacija Srbije počeće nastup na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv domaćina Hrvatske, a ta utakmica na programu je 12. januara u Splitu.

Odavno se zna da će dvorana "Spaladijum" biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac Nenad Peruničić zatražio je od srpskih reprezentativaca da pokažu mentalnu čvrstinu, tako što će na teren izaći sa stavom "Mi ćemo ovde, gde je najteže, da pokažemo ko smo".

"Srbija može da pobedi Hrvatsku. Bio sam u situacijama ekstremno neprijateljskog naboja, ali to na terenu mora da se shvati kao viteška borba. Da se pojedinačno 'isključe' iz buke sa tribina, ali da izađu sportsko-ratnički nastrojeni i da začepe usta svima onima koji očekuju neki pad. Sad je trenutak da se karakter izgradi na pravi način", rekao je Nenad Peruničić agenciji Tanjug.

Legendarni bek, poznat po "topovskom" šutu, priznaje da posle brojnih loših nastupa nacionalnog tima na velikim takmičenjima, nije siguran kakva su očekivanja od predstojećeg EP.

"Nekad se podrazumevalo da čak i u lošijim momentima ideš na medalju. Prosto se tako nametne i ti se ni ne pitaš. Sada smo došli do toga da se zadovoljavamo prolazom iz grupe, tako da prosto ne znam šta je cilj", kaže aktuelni trener Crvene zvezde i zvanično najbolji srpski stručnjak u 2017.

"Ovo je test koliko mogu da podnesu pritisak, ukoliko žele uspeh. Očekujem od njih pošten odnos, da 'izriljaju' muški i pošteno, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno".

Nenad Peruničić odigrao je 141 zvanični meč za reprezentaciju SR Jugoslavije. Ima bronzu sa SP u Egiptu 1999. i sa EP u Španiji 1996.

U grupi sa "orlovima" i Hrvatima su još Švedska i Island, a u drugu fazu plasiraće se tri ekipe.

Reprezentacija Hrvatske zimus je zauzela četvrto mesto na SP u Francuskoj, dok je na prethodnom EP u Poljskoj osvojila bronzanu medalju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC