• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok: Venus odmah "potopljena"

Autor mondo.rs

Prošlogodišnja finalistkinja Venus Vilijams eliminisana je na startu Australijan Opena. Tek treći put u poslednjih 20 godina bez sestara Vilijams u drugoj rundi nekog grend slema

Prvi grend slem sezone uvek donosi iznenađenja. Izuzetak nije ni ove godine, jer je već na startu zabeležena šokantna eliminacija.

Venus Vilijams, peta teniserka sveta, koja je prošle godine igrala finale Australijan Opena, pretrpela je poraz već u prvom kolu.

Bolja od nje bila je Belinda Benčić iz Švajcarske, u dva seta - 6:3, 7:5.

Benčić je ključnu prednost u prvom setu stekla pošto je počela da pada kiša u Melburnu, zbog čega su organizatori morali da prekinu meč, kako bi "razvukli" krov na Rod Lejver areni. Tih pola sata bili su kobni za sedmostruku grend slem šampionku.

Švajcarkinja je nakon povratka na teren vezala dva brejka i povela 1:0 u setovima. U nastavku se igralo promenljivo. Svaka od igračica zabeležila je po dva brejka na startu, a onda su odlučile nijanse. Benčić je u osmom gemu propustila dve prilike da protivnici oduzme servis, ali je već u 12. gemu to nadokandila i zasluženo posle nepuna dva sata igre izvojevala veliku pobedu i obezbedila plasman u drugu rundu takmičenja.

"Ovo je neverovatno osećanje", prvo je rekla 20-godišnja Belinda Benčić.

"Mnogo mi znači ova pobeda. Četiri puta sam izgubila od Venus i na ovom meču maksimalno sam se potrudila da prekinem taj niz. Igrala sam taktički drugačije i to je dalo rezultat. Mislim da je to bila sjajna prilika za mene i iskoristila sam je na najbolji način. Posle povrede i teškog perioda ovo je zaista sjajan osećaj", poručila je trenutno 78. igračica sveta.

Belinda Benčić je kao 18-godišnjakinja uspela da stigne do sedmog mesta na WTA listi, ali je zbog povrede zgloba mnogo odustvovala i doživela pad na 318. mesto. Ipak, u finišu prošle sezone igrala je odlično, kao i na početku ove, pa je pobedom protiv Venus napravila niz od 16 trijumfa.

"Promenila sam način, pogled na tenis i igru. Naučila sam neke stvari, ali ono što želim da zadržim je motivacija i zabava na terenu, iako je to nekada veliko opterećenje", poručila je Benčić, koja je uoči dolaska u Melburn sa Rodžerom Federereom osvojila Hopman kup u Pertu.

Velika šampionka Venus Vilijams, koja nikada nije podigla pehar u Melburnu, imala je samo reči hvale za 17 godina mlađu Belindu.

"Mislim da je dobro igrala. Smatram da nisam ja odigrala loš meč, već je ona bila sve bolja i bolja kako je vreme odmicalo. Jedino što mogu da učinim je da joj odam priznanje", poručila je Venus Vilijams, koja je prošle godine igrala finale Australijan Opena.

U borbi za titulu, drugu neuspešnu u Melburnu posle 2003. godine, zaustavila ju je sestra Serena Vilijams, koja je ove godine odustala od odbrane trofeja, jer je u sptembru rodila ćerku.

Iznenađujući poraz Venus Vilijams na startu Australijan Opena učinio je da sestre Vilijams neće igrati u drugoj rundi nekog grend slema tek treći put u poslednjih 20 godina.

Belinda Benčić će u drugoj rundi Australijan Opena igrati sa pobednicom meča Luksika Kumkum (Tajland) - Johana Larson (Švedska).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC