• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama i poraz Lajovića

Autor mondo.rs

Srpski teniser dva puta imao set prednosti, ali je poklekao u petom setu igranom "na razliku".

Dušan Lajović (75. na ATP listi) propustio je šansu da u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije "skine skalp" 26. reketu sveta, Argentincu Dijegu Švarcmanu!

Njihova divovska borba trajala je više od četiri sata, a završila se, nažalost, porazom Lajovića.

On je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, ali je u maratonskom petom setu prvi izgubio koncentraciju, a time i meč - 6:2, 3:6, 7:5, 4:6, 9:11!

To znači da je uvodni dan Australijan opena 2018. od srpskih tenisera prebrodio samo Viktor Troicki, koji je takođe igrao pet setova protiv Aleksa Bolta.

Laslo Đere izgubio je od Iva Karlovića, dok Novak Đoković izlazi na teren u utorak, a rival će mu biti Amerikanac Donald Jang.

Lajović je protiv Švarcmana bio autsajder samo "na papiru", pošto Argentinac u Melburnu nikada nije ostvario iole zapažen rezultat, a uz to je počeo sezonu ispadanjem u prvom kolu turnira u Brizbejnu i Sidneju.

Ostaće žal za drugim setom, kada je brzo ispustio brejk prednosti, a mogao je da stavi protivnika pod ozbiljan pritisak već u toj fazi meča.

Takođe, pri vođstvu od 2:1 je Ducija potpuno "izdao" servis, pa je u četvrtom setu Švarcman napravio tri uzastopna brejka. Lajović se trudio da uzvraća istom merom, ali je posle izjednačenja na 4:4 ponovo posustao i tada više nije bilo povratka.

Peti set doneo je pravu dramu!

Dva puta je Švarcman servirao za pobedu, pri vođstvu od 5:4 i 7:6, a Lajović uspevao da se odmah revanšira i vrati meč u "egal".

Posle te bure, usledio je period mirnije igre i rutinskog osvajanja gemova na svoj servis, da bi naš teniser pri 9:9 izgubio strpljenje i ponovo pao u brejk zaostatka.

Nije Argentinac ni tada pokazao da je klasa, ni igrački, ni psihološki, pošto je Duci bio vrlo blizu još jednog "ribrejka". Ipak, nije materijalizovao vođstvo od 15:40, potom ga je poremetila jedna loptica koja je zakačila vrh mreže i na kraju je protivnik bio za nijansu srećniji i bolji...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC