• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve sa Aus opena: Pobede Srba, ali i jedan poraz

Autor mondo.rs

Prethodne noći odigran je veliki broj mečeva na Australijan openu u svim konkurencijama, singl i dubl, muškoj i ženskoj, a od srpskih takmičara svi su prošli dalje osim veterana Nenada Zimonjića.

Srpska teniserka Nina Stojanović i njena partnerka u dublu Švajcarkinja Viktorija Golubić plasirale su se u 2. kolo u Melburnu, pošto su pobedile slovenačko-španski dubl Andreju Klepač i Mariju Hose Martinez Sančez - 6:3, 6:3.

Stojanović i Golubić su pobedile devete nosioce za sat i 15 minuta, napravile su četiri brejka, a protivnice su im jednom oduzele servis.

Njih dve će u drugom kolu igrati protiv srpsko-ukrajinskog dubla Aleksandre Krunić i Katerine Bondarenko.

Krunić i njena parnerka takođe su se prethodne noći plasirale u 2. kolo pobedom u dva seta nad australijsko-ruskim parom. Arina Rodionova i Natalija Vihljanceva nisu imale šansu - 6:2, 6:2.

Krunić i Bondarenko su pobedile za nepun sat i napravile su po dva brejka u oba seta.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Florin Mergea iz Rumunije nisu uspeli da se plasiraju u 2. rundu, pošto su izgubili od devetih nosilaca Španaca Marka Lopeza i Felisijana Lopeza - 2:6, 4:6.

Meč je trajao sat i 14 minuta. Zimonjić i Mergea nisu napravili nijedan brejk, a Španci su im tri puta oduzeli servis.

/RAFA JE MOTIVISAN/



Francuski teniser Žo-Vilfred Conga plasirao se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 50. igrača sveta Kanađanina Denisa Šapovalova posle pet dramatičnih setova - 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5.

Conga, 15. teniser sveta, pobedio je za tri sata i 37 minuta. On je u petom setu gubio 2:5, ali je osetio da 18-godišnji Kanađanin ruskog porekla nema dovoljno iskustva i mirnoće da završi posao i napravi podvig - osvojio je pet uzastopnih gemova i posle prve meč lopte plasirao se u treće kolo.



Conga će igrati protiv pobednika duela srpskog tenisera Viktora Troickog i Australijanca Nika Kirjosa. Taj meč počeo je u 9 časova.

Hrvatski teniser Marin Čičić pobedio je Portugalca Žoaa Sousu lako, 6:1, 7:5, 6:2. Šesti nosilac će igrati u 3. kolu protiv Amerikanca Rajana Herisona, koji je pobedio Pabla Kuevasa iz Urugvaja - 6:4, 7:6, 6:4.




Španac Pablo Karenjo Busta prošao je dalje nakon što mu je Francuz Žil Simon predao meč zbog povrede butine. Španac je uoči prekida vodio 6:2, 3:0. On će igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga, koji je pobedio Maleka Džazirija iz Tunisa - 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2.

Britanac Kajl Edmund pobedio je u drugom kolu Uzbekistanca Denisa Istomina - 6:2, 6:2, 6:4. On će igrati protiv Nikolasa Basilašvilija iz Gruzije, koji je pobedio Belgijanca Rubena Bemelmansa - 7:5, 6:1, 6:3.


Druga teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki plasirala se u 3. kolo pošto je pobedila Janu Fet iz Hrvatske - 3:6, 6:2, 7:5.

"Živa sam", tvitnula je Voznijacki posle velike drame u Melburnu.

Fet, 119. teniserka sveta, vodila je sa 5:1 u trećem setu i imala je dve meč lopte, ali nije uspela da ih iskoristi, a zatim je Voznijacki osvojila šest uzastopnih gemova i plasirala se dalje.

Bivša prva teniserka sveta će igrati protiv bolje iz duela Holanđanke Kiki Bertens i Amerikanke Nikol Gibs.

Švajcarkinja Belinda Benčić nije uspela da se plasira u 3. kolo pošto je izgubila od Tajlanđanke Luksike Kumhum sa 1:6, 3:6. Benčić je pre dva dana pobedila Amerikanku Venus Vilijams, ali je danas od teniserke iz kvalifikacija izgubila posle sat i 17 minuta.

Kumhum će igrati protiv Petre Martić iz Hrvatske, koja je pobedila Rumunku Irinu Begu sa 6:4, 7:6.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u 3. kolo, pošto je pobedila Čehinju Katerinu Sinijakovu - 4:6, 6:2, 6:1. Četvrti nosilac će u trećem kolu igrati protiv 15-godišnje sunarodnice Marte Kostjuk, koja je pobedila domaću teniserku Oliviju Rogovsku - 6:3, 7:5.

Kostjuk je došla u glavni žreb iz kvalifikacija i najmlađa je teniserka koja je pobeđivala na turniru u Melburnu od Martine Hingis 1996. godine.

Kostjuk je 521. na WTA listi.

Još jedna Ukrajinka, Katerina Bondarenko napravila je pdovig i pobedila 15. nosioca Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu - 6:2, 6:3. Ona će igrati protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, koja je posle tri seta pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens - 6:4, 0:6, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC