• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon serije 7:1, kasno za tajm-aut. PORAZ SRBIJE!

Autor mondo.rs

Srbija doživela treći poraz na Euru, prvi u drugoj fazi. Norveška je u Grupi I držala rukometno predavanje "orlovima" 32:27, ali samo u drugom poluvremenu. Cvetković nalet "vikinga" prekinuo tajm-autom tek pošto je serija došla do 7:1.

Još jedan poraz…

Srbija se preselila u Zagreb iz Splita, a ta promena nije ništa pozitivno donela u igri "orlova". U prvom meču druge faze Srbija je poražena od Norveške 32:27 (17:17), posle još jednog očajnog poluvremena.

Ispustili su Srbi konce utakmice već na početku drugog dela, posle izjednačenog prvog, u kojem su se timovi smenjivali u vođstvu, a "orlovi" igrali vrlo dobro i raznovrsno, na momente čak i brzo.

Pošto su poveli na početku drugog poluvremena, dozvolili su "vikinzima" da naprave seriju 7:1 i tek onda je selek
tor Jovica Cvetković zatražio tajm-aut. Ostaje nejasno zbog čega nije ranije pokušao da predahom vrati tim u igru. Srbi su imali nekoliko nerealizovanih napada i vrlo loših odbrana, pa je i laiku bilo jasno da je tajm-aut jedino rešenje. Vicešampioni sveta su za osam minuta postigli pet golova i stigli do najubedljivije prednosti na utakmici - 18:22. 

Norveška se odvojila
u 40. minutu na "plus pet" i spasa više nije bilo.

Kontra je "orlovima" delovala očajno, odbrana u pojedinim trenucima kao da nikada nije igrala zajedno, a napad, kako je meč odmicao, sve sporiji i sporiji...

Norvežane su do pobede vodili Sander Sagosen i Kristijan Bjornsen sa po osam golova, dok je Magnus Jondal postigao četiri. U redovima Srbije najbolji su bili Žarko Šešum i Bojan Beljanski sa po pet golova, dok su se Petar Nenadić i Darko Đukić po četiri puta upisali u strelce.

Naredni meč, Srbija igra protiv Francuske za četiri dana.


GRUPA I

18. januar:
Srbija - Norveška 27:32 (17:17)
Hrvatska - Belorusija 20.30

20. januar:
Švedska - Francuska 18.15
Hrvatska - Norveška 20.30

22. januar:
Srbija - Francuska 18.15
Švedska - Belorusija 20.30

24. decembar
Srbija - Belorusija 16.00
Švedska - Norveška 18.15
Hrvatska - Francuska 20.30

TABELA: Švedska 4, Francuska 4, Norveška (+1) 4, Hrvatska 2, Belorusija 0, Srbija (+1) 0.

Zagreb, Arena, kapacitet: 14.000
Sudije: Fonseka i Santos iz Portugalije

SRBIJA: Cupara (14 odbrana), Ivanišević, Šešum 5, Vujić, Đukić 4, Beljanski 5, Nenadić 4, Radivojević, Marković 1, Đorđić, N. Ilić 2, Jovanović 2, Zelenović 3, Marsenić 1, Crnoglavac, Obradović.

NORVEŠKA: Kristensen (jedna odbrana), Bergerud (13 odbrana), Sagosen 8, Mirhol 3, Jakobsen, Tonesen 3, Jondal 4, Bjornsen 8, Gulerud 1, Sorhajm, Johanesen 1, O'Saliven 3, Tangen, Rajnkind 1, Rod, Hansen.


IZ MINUTA...


KRAJ!

27:32 (30. minut) Radujemo se kraju utakmice!

25:31 (54. minut) Očigledno da kontre nismo vežbali za vreme priprema...

24:30 (51. minut) Au, ovo što Srbi rade retko se viđa. Toliko izgubljenih lopti, neodlučnosti, nepovezanosti i BEZ LIDERA protiv Norveške u drugom poluvremenu. Nije smešno već tužno.

24:28 (48. minutu) Sjajni Šešum, igra vrlo dobro. Cupara brani, pa stativa posle šuta Tonesena. I onda nove greške, pa nove… Kažnjeni smo i polako se stvari kristališu na utakmici. Zelenović postiže gol...

22:25 (44. minut)
Šešum smanjuje na "minus četiri". Neshvatljivi padovi u igri Srbije. Odbrana deset minuta nije postojala. Đukić je raspoložen 21:24. Opet jurimo rezultat. Sagosen sa deset metara postiže gol, njegov sedmi pogodak. Zelenović se podiže i pogađa.

- Selektor se setio da ima i tajm-aut, pa ga je pozvao posle serije Norveške 7:1! Neverovatno, nejasno...

19:24 (40. minut) Odlična akcija "orlova", ovaj put Beljanski koristi šansu. Međutim, napa odbrana je kao sito, previše prostora i lak posao za Mirhola – 19:23. Jednostavno, precizno, tačno, već viđeno protiv Srbije. Serija 7:1!

18:22 (37. minut) Norvežani imaju seriju 3:0… Stao nam je napad. Bergerud se razbranio, skinuo je novi udarac sa devet metara. Tonesen vidi prostor i koristi ga, serija mora hitno da se završi, Cvetković nema nameru da traži tajm-aut. Mi smo počeli spor da igramo, a Beljanski promašuje zicer. Kola su krenula nizbrdo...

18:19 (34. minut) Mi grešimo, a Cupara briljira. Beljanski postiže prvi gol u drugom delu posle lepe akcije. Isključen je Jovanović, njegova druga kazna. Tonesen koristi višak u odbrani i postiže pogodak za 18:18. Lopta nije htela u naše ruke, došla je do Sagosena, koji vraća prednost Norvežanima.


DRUGO

- Prvi napad za Srbiju...

PRVO

17:17 (kraj prvog poluvremena)Milan Jovanović je poslao bombu i pogodio! Srbija vodi 16:15. Serija "orlova" 4:0 prekinuta je pogotkom Sagosena. Majstorija Đukića, ne damo vođstvo. Marsenić je dobio dva minuta. Jondal s levog krila ulazi u mali prostor, ali se snalazi. Poslednji napad za Srbiju u prvom delu. Ništa!

15:15 (27. minut) Kontra i presečena lopta Srbije, rezultat je 15:15. Strelci su Nenadić i Đukić. Cupara je odličan, još jedna njegova odbrana. Sada je tajm-aut zatražio Cvetković.

13:15 (25. minut) Ozbiljni nervi su potrebni za gledanje utakmica rukometaša Srbije. Početničke greške pravimo, ne koristimo odbrane Cupare. Naši bekovi u pojedinim trenucima deluju kao majstori, a u pojedinim očajno i pogubljeno. Šešum je smanjio na 13:15. Mnogo prilika nismo iskoristili. Kristensen brani šut Jovanovića i tajm-aut za Norvešku.

12:14 (22. minut) Cupara brani glavom, Tonesen je slučajno udario Nenadića po oku i zaradio dva minuta isključenja, a mi pravimo faul u napadu. Đorđić je napravio probijanje. Višak za Jondala i 13:11 za "vikinge". Rajnkind vraća na tri gola razlike. Izašao je Nenadić, a Jovanović domah dobio slobodu da šutira i pogodio – 12:14.

11:12
(17. minut) Cepelin! Sagosen je strelac. Bergerud je upisao odbranu posle šuta Nenadića. Počeli smo da promašujemo, Bergerud je odbranio i udarac Zelenovića. Bjornsen ima 3:3, a Norveška "plus tri" 9:12. Nemanja Ilić iz sedmerca prekida seriju Norveške. I opet Ilić! Zelenović je iz kontre izvukao sedmerac.

9:10 (13. minut) I Zelenović se upisao, a odbrana Srbije nije uspela da uzme loptu posle prve odbrane Cupare. Strelac je bio Sagosen, pa Jondal iz kontre, nakon izgubljene lopte – 8:9. Strelac poslednjeg gola je isključen posle faula nad Nenadićem. Grešimo u prostom dodavanju, bez napada na odbranu. Norveška prvi put ima "plus dva" 10:8. Šešum je izborio penal, a Nenadić bio siguran.

- Srbija od početka nije iskoristila jedan, a Norveška dva napada!

7:7 (8. minut)
Mirhol, pa Nenadić. Vrlo efikasni su i jedni i drugi. Odbrane za sada ne funkcionišu kako treba. Sagosen, pa opet Nenadić… Proradio je, nije ga htelo protiv Islanda. Norvežani, ovaj put preko Toresena, tresu mrežu sa devet metara – 6:5. Upisao se Šešum… Iz kontre Marković vraća prednost Srbiji. Ali, i Osaliven ima rešenje...

3:3 (4. minut)
Srbija je prvi odbranila napad i iz kontre, preko Darka Đukića povela. Ali, svega nekoliko sekundi kasnije, O'Saliven je izjednačio – 1:1. Dobro je počeo napad, Marsenić se upisao posle finte na crti. Mirhol je izborio penal za Norvešku, strelac je bio Bjornsen, najbolji strelac. Petar Nenadić je solirao, šutnuo sa deset metara, a u narednom napadu isključen je Marsenić. Bjornesen koristi i drugi penal… Sjajna asistencija za Beljanskog i gol.

- Utakmica je počela!

- U toku su himne...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC