• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marit Bjergen ispisala istoriju Olimpijskih igara!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Norveška ski-trkačica došla do 11. olimpijske medalje u karijeri.

Marit Bjergen, norveška ski-trkačica ušla je u istoriju Zimskih olimpijskih igara kao sportistkinja s najviše olimpijskih medlja. Ona je u današnjoj dohvatnoj trci na 15 kilometara osvojila srebrnu medalju i tako došla do 11. olimpijskog odličja u karijeri.

Prvu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama, koje su juče otvorene u južnokorejskom Pjongčangu osvojila je Šveđanka Šarlot Kala sa vremenom 40:44,9 minuta. Bjergen je zaostala 7,8 sekundi, a trećeplasirana Finkinja Krista Parmakoski 10,1 sekundi.

Sada ima priliku da prestigne zemljaka Ole Ajnar Bjorndalena, koji je sa 13 medalja sportista s najviše odličja na zimskim olimpijadama.

"Nisam razmišljala o tome. Sigurno je da je ovo moja posljednja Olimpijada, ali u ovom trenutku moram se fokusirati na to da odradim dobre trke. Kada se završe Olimpijske igre, pogledaću iza sebe i vidjeti koliko imam medalja. Za mene je važno da dobro trčim i koncentrišem se na trke", kazala je Bjoergen.

Ona nije mogla potvrditi na koliko će trka učestvovati u Pjongčangu. Jedino što je sa sigurnošću rekla jeste da će u utorak učestvovati u ženskom spirintu skijaškog trčanja.

Bjergen je prvu medalju osvojila 2002. godine na Igrama u Solt Lejk Sitiju, kada je s norveškom štafetom stigla do srebra. Zatim je u Torinu, 2006. godine, stigla do individualnog srebra u trci na deset kilometara. Uslijedila je nevjerovatna dominacija 2010. godine u Vankuveru, gdje je osvojila tri zlata, srebro i bronzu. Prije četiri godine u Sočiju sjajna Norvežanka okitila se s još tri zlatne medalje.

Kala je inače trku prelomila u posljednja dva kilometra kada je uspjela pobjeći 37-godišnjoj Bjergen i tako joj se revanširati za poraz na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Bjergen je današnjim srebrom prestigla Ruskinju Raisu Smetaninu i Italijanku Stefaniju Belmondo koje imaju po deset olimpijskih medalja.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu održavaju se od 9. do 25. februara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC