• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljuti navijači prijetili smrću Kanađanki Buten

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kim Buten je u uzbudljivoj trci na 500 metara stigla kao četvrta, ali je naknadno osvojila bronzu jer je Južnokorejka Čoi Min-Jeong diskvalifikovana.

Nakon osvojene bronzane medalje u brzom klizanju na kratke staze u finalnoj trci na 500 metara Kanađanki Kim Buten ljuti južnokorejski navijači preko društvenih mreža uputili su prijetnje smrću.

Buten je u uzbudljivoj trci na 500 metara stigla kao četvrta, ali je naknadno osvojila bronzu jer je Južnokorejka Čoi Min-Jeong diskvalifikovana. Južnokorejskim navijačima posebno je zasmetalo što je Buten, nakon što je saznala da je osvojila bronzu, slavila sa svojim kolegama iz kanadske reprezentacije.

Buten je bila prisiljena da blokira svoje račune na Instagramu i Twitteru, jer je profil bio "zatrpan" prijetećim i pogrdnim porukama Južnokorejanaca. Lokalni mediji su objavili da je dobila najmanje 10.000 poruka.

Reagovao je i Međunarodni olimpijski komitet (IOC) koji je izdao saopštenje u kojem zahtijeva od javnosti da "poštuje sportiste".

"Niko od nas ne može da kontroliše društvene mreže, a javnost ima pravo da kaže šta hoće. Međutim, tražimo od svakoga da poštuje sportiste i njihov trud", poručio je IOC preko portparola Marka Adamsa.

Zlatnu medalju u spornoj trci osvojila je Italijanka Arijana Fontana, a srebrnu Holanđanka Jara van Kerkhof.

Brzo klizanje na kratke staze omiljeni je olimpijski sport domaćina igara, jer je u njemu Južna Koreja osvojila 43 od svojih 55 medalja na Zimskim olimpijskim igrama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC