• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP Lista: Đoković bliži Krajinoviću nego TOP10

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser pao za još jednu poziciju na najnovijoj ATP listi na kojoj je novi lider Rafael Nadal.

Neuspeh u Indijan Velsu, pa u Majamiju značio je i novi pad na ATP listi za Đokovića.

Najbolji srpski teniser sada je 13. na svetu sa 2.310 bodova, dok je primat u muškom tenisu preuzeo Rafael Nadal koji je preskočio Rodžera Federera. Švajcarski teniser je odlučio da preskoči "sezonu šljake", ali se i dalje može naći na prvoj poziciji pred Vimlbdon ukoliko Rafa bude kiksao na svojoj omiljenoj podlozi pošto brani veliki broj bodova.

Zanimljivo je da je Đoković u ovom trenutku bliži FIlipu Krajinoviću (27) u odnosu na koga ima 694 boda više, nego TOP10 i Davida Gofana koji ima 800 bodova "plus" u odnosu na njega.

Treću poziciju na ATP drži Marin Čilić, na četvrtoj je Aleksander Zverev koji je smenio Grigora Dimitrova, a iza su Huan Martin Del Potro, Dominik Tim, Kevin Anderson, Džon Izner koji je titulom u Majamiju skočio za osam mesta.

Osim Filipa i Novaka, od srpskih tenisera izdvajamo da je Viktor Troicki 68, Dušan Lajović je skočio za čak 18 pozicija na 90, a tri koraka iza je Laslo Đere. Srbija u Top200 ima još trojicu tenisera, Janko Tipsarević je 152, Miomir Kecmanović 187, a Nikola Milojević 196.


Srpska teniserka Aleksandra Krunić nazadovala je za jednu poziciju i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 50. mesto sa 1.105 bodova i ona je jedina srpska teniserka među najboljih 100.

Dejana Radovanović je na 252. mestu, Olga Danilović je napredovala za 27 pozicija i sada je 269, dok je Ivana Jorović pala na 281. mesto.

Rumunka Simona Helep je i dalje prva na WTA listi sa 8.140 bodova, a jedina promena među najboljih deset je Amerikanka Sloun Stivens koja je posle trijumfa na turniru u Majamiju "skočila" za tri pozicije i sada je deveta na svetu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC