• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kralj šljake je tu, čeka ga odbrana 4.500 poena

Autor mondo.rs

Poslije samo jednog odigranog turnira u prethodnih pet mjeseci, Nadal je izgledao odlično na terenu i najavio da će mu i ovog proljeća na šljaci najveći rival biti on sam.

Rafael Nadal odigrao je danas prvi meč od 23. januara, kada je zbog povrede morao da preda duel četvrtfinala Australijan opena hrvatskom teniseru Marinu Čiliću pri rezultatu 2:2 u setovima.

Bio je to Rafin tek peti meč od 3. novembra prošle godine kada je na Mastersu u Parizu donio odluku da se, takođe zbog povrede, povuče pred četvrtfinale sa Filipom Krajinovićem.

Utoliko, mnoge je zanimalo kako će izgledati ljevoruki šampion u prvom izlasku na teren poslije pauze od 73 dana, odnosno poslije samo jednog odigranog turnira u prethodnih pet mjeseci.

Sudeći prema rezultatu na zemljanoj podlozi postavljenoj u Valensiji za četvrtfinale Svjetske grupe Dejvis kupa – 6:2, 6:2, 6:3, najveći rival Rafi tokom predstojeće sezoni šljake biće on sam. Odnosno, brojne povrede s kojima se bori u poznoj fazi karijere.



"Vraćanje poslije povreda je uvijek teško, ali je pred ovom sjajnom publikom sve to bilo nezaboravno i veoma jedinstveno", rekao je Nadal, 
koji je u mešu sa Filipom Kolšrajberom postavio rekord Dejvis kupa od 23 uzastopne pobjede u singlu u seriji započetoj još 2005. godine.

Nadal nije često u prethodnih 13 godina igrao za Španiju, ali kada jeste – to su bile pobjede.

"Pozitivno je i to što sam pobijedio u tri seta. Veoma se komforno osjećam na šljaci", kazao je Nadal, 
koji je u Melburnu imao problema sa desnim kukom zbog kojih nije igrao u Buenos Ajresu i Rio De Žaneiru, a potom i Akapulku, Indijan Velsu i Majamiju.

Uprkos tome, prvo mjesto ATP liste u bukvalnom smislu vratilo mu se u posjed nakon što Rodžer Federer u istom periodu nije uspio da odbrani bodove iz 2017. pa se spustio ispod svog vječitog rivala
Slično bi moglo da se dogodi i samom Nadalu u periodu koji tradicionalno počinje sredinom aprila na Mastersu u Monte Karlu, gdje će Španac i ove sezone braniti titulu i 1.000 ATP bodova.

Poslije toga, Nadala očekuju i odbrane titule u Barseloni (500), Madridu (1.000) i na Rolan Garosu (2.000), do kada će Rim (četvrtfinale, 180 bodova) ostati jedini turnir na kom neće braniti krunu, odnosno na kom će moći da zaradi nove poene.


Rezultat u duelu Španije i Nemačke poslije prvog dana je 1:1, pošto je Aleksander Zverev prethodno bio bolji od Davida Ferera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC