• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković u narednoj sezoni vozi "hjundai i30 N"

Autor mondo.rs

Poznati srpski automobilista počinje novo takmičenje 6. maja na stazi Pol Rikar

Nakon odluke da se takmiči u TCR Evropa, sada se zna i koji će automobil voziti Dušan Borković u prvoj sezoni tog takmičenja.

Borković će nastupiti kao vozač italijanskog tima Target kompetišn, a voziće "hjundai i30 N TCR". Srpski vozač će i ove godine nositi broj 62.

Target je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. bili prvi šampioni TCR Internešnal serije, a 2016. i 2017. prvaci TCR Nemačka, sa Džošom Filesom.

"Ovo je ekipa koja zna kako se pobeđuje, ima iskustvo, tradiciju, odlične i konkurentne Hjundai automobile. Verujem da ću uz njihovu pomoć uspeti da ostvarim svoje ambicije u ovoj sezoni. Na prvi pogled, mogu samo da budem zadovoljan performansama automobila. Ceo paket koji pruža TCR model "hjundai i30 N" je izvanredan, i spreman je za najveće ciljeve. Jedva čekam da počne šampionat, a automobil se uveliko testira", rekao je srpski as.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016. (Borković je bio šampion ETCC-a 2015.), i talentovani Ris Bar iz Severne Irske.

TCR Evropa startuje 6. maja u Francuskoj na stazi Pol Rikar, a završava 21. oktobra na Katalunji.

"Vreme koje je preostalo do početka šampionata iskoristiću za testove i pripreme, ali što se mene tiče sezona može da počne", rekao je Borković.

Pored Borkovića, u ovom šampionatu će se takmičiti još tri naša vozača – Milovan Vesnić, Rudolf Pešović i Nikola Miljković.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… na Facebook stranici – MONDO Automobili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC