• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Davidenko je novi kralj!

Nedelju iz snova Rus je završio titulom na Mastersu u Majamiju, gde je u finalu samleo Rafaela Nadala - 2:0 (6:4, 6:2)!

 MAJAMI: Davidenko je novi kralj!  Izvor: MONDO

Kakav je turnir odigrao Nikolaj Davidenko! Od mučenja, do apsolutne dominacije... Nedelju iz snova Rus je završio titulom na Mastersu u Majamiju, gde je u finalu samleo Rafaela Nadala - 2:0 (6:4, 6:2)!

A, samo je u meču drugog kola, svom prvom na turniru, proveo na terenu dva sata i 40 minuta, protiv Letonca Gulbisa. Pobedio ga je sa 3:6, 7:6, 7:6.

Do najvećeg uspeha u karijeri, 500 ATP poena i 590.000 dolara, Davidenko je došao na impresivan način, baš kao što je rušio rivale na putu do finala. Španac je na terenu izdržao 90 minuta i za to vreme doživeo da mu četvrti igrač sveta četiri puta uzme servis.

Drugi igrač na ATP listi, Nadal, samo je jednom "brejknuo" rivala.

Davidenku je ovo 12. titula u karijeri, ali svakako najprestižniji turnir koji je osvojio, jer je Ki Biskejn, i po tradiciji i po nagradnom fondu, ispred Mastersa u Parizu.

Nikolaj je ovom pobedom smanjio skor u duelima sa Nadalom na 1:2.

Ovaj rezultat dobro je došao i Novaku Đokoviću, koji je kao šampion eliminisam u Majamiju već u drugom kolu, a u jurnjavi za drugim mestom na ATP listi nije mu odgovaralo da Nadal osvoji turnir. Prošle sezone, Španac je ispao u polufinalu, tako da nije značajno uvećao bodovni fond.

Na prepunom "Stadionu" publika je videla dominaciju jednog tenisera, koji je osvojio 80 odsto poena na pogođen prvi servis. Ukupno, Davidenku je pripalo 57 poena, Nadalu svega 40.

Davidenko je na putu do finala porušio Rodika, Tipsarevića, Ančića, Bolelija i Gulbisa. Zanimljivo, Nadala, Rodika i Tipsarevića dobio je izuzetno lako, u dva seta, dok je preostalu trojicu rivala izbacivao tek posle velike borbe u tri seta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC