• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je NOVI Novak Đoković (FOTO)

Autor mondo.rs

Upoznajte Mihaila Topića za koga kažu da bi mogao da bude novi teniski šampion.

 Mihailo Topić Novak Đoković Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Za Mihaila od Novaka. Volim tvoj veliki osmeh. Srećan ti rođendan",  glasila je poruka Novaka Đokovića malom MIhailu Topiću za njegov rođendan.

Mihailo Topić je osmogodišnjak iz Beograda o kojem je oktobra prošle godine pisao i američki "Sports ilustrejtid" (Sports Illustrated), nazivajući ga "mladom srpskom teniskom zvezdom koji ima podršku Novaka Đokovića".

Pre nego što je Novak Đoković danas, u sportskom centru "Novak" na Dorćolu davao izjavu ogromnom broju medijskih ekipa, razmenio je nekoliko udaraca sa malim Mihailom. Dan ranije imao je trening istezanja sa Novakom.

Šta više da poželi dete koje obožava tenis, ali pre svega Novaka?


"Mihailo je počeo da trenira pre tri godine, kada je imao samo pet godina. Novak je njegov idol, oponaša ga u svemu", kaže za MONDO Nina Topić, majka malog Mihaila.

Svaki put kada dođe u Beograd, Mihailo iskoristi priliku da se druži i trenira sa Novakom.

Izvor: Mondo/Goran Sivački



"Novak je divna osoba. Svaki put kad dođe uvek prebaci lopticu preko mreže sa Mihailom. Tako je bilo i ovog puta, Juče su se istezali zajedno, danas su razmenjivali udarce. Novak mu je velika inspiracija i motivacija", kaže nam Nina.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE



Kada ste prvi put kod Mihaila primetili da ga zanima tenis i koji je to prvi Đokovićev meč koji je gledao da se "zalepio" za televizor?

"Ne mogu da se setim koji je to meč bio, iskreno. Imao je pet godina kad je počeo da se zanima za tenis i kada je rekao da bi voleo da trenira. U aprilu mesecu 2015. godine je prvi put uzeo reket u ruke, izašao je na teren i bilo je jasno da je to velika ljubav na prvi pogled", kaže majka malog MIhaila, koji se smatra velikom nadom tenisa, a da je to tako svedoči i podatak da ge je Novak "uzeo pod svoje".

Mihailo, naime, trenira pet puta nedeljno u Teniskom centru "Novak".

Da u tom klincu ima "nešto" svedoči i komentar Novakovog trenera Marjana Vajde, koji je rekao Mihailovoj majci: "Nikad nisam video nešto slično, on bi mogao da bude šampion".

Za Mihaila nema prepreka - mogao bi sate i sate da provodi na terenu, bez obzira na vremenske uslove. A njegovi roditelji se ne štede da mu to omoguće, iako je to skup sport.



"Mihailo gleda svaki Novakov meč, ne propušta nijedan. Gde Novak putuje, putuje i on, ima svoj mali kofer, spakuje ga i ide iz sobe u sobu po stanu i kao putuje. Ako je Novak u Madridu i on je tamo, ako je na Rolan Garosu i on je tamo, podiže pehar, uzima mikrofon igračku i kao daje izjavu za medije", kaže nam majka Nina sa osmehom.

Upitana šta ona i njen suprug očekuju od MIhaila, odgovorila je:

"Očekujem od njega da bude srećan. Da bude zdravo, pravo i srećno dete i da radi ono što voli. Uloga mene kao majke je da ga podržavam čitavog života i tako će biti", odgovorila je Nina Topić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC