• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano: Kreće Regionalna liga u boksu

Autor mondo.rs

Deklaracija u osnivanju regionalne lige u boksu u kojoj će učestvovati klubovi iz šest zemalja bivših članica SFRJ potpisana je u Beogradu.

Potpis na Deklaraciju stavili su ovlašćeni predstavnici saveza Blažo Šaranović (Crna Gora), Baze Donevski (Makedonija), Ivan Matković (Hrvatska), Nenad Borovčanin (Srbija) i Milenko Tomić (BiH). Predstavnik Slovenije nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom istorijskom sastanku, ali je u ime Bokserskog saveza Slovenije predsjednik Aleksander Pučko naknadno potpisao taj dokument.

Kako se navodi u saopštenju, Savezi su se usaglasili i potpisali Deklaraciju, koja se javlja kao potreba za uspostavljanjem održivog takmičenja najvišeg nivoa kvaliteta za region. Definisani su pravci međusobne saradnje, zajedničkog djelovanja i saradnje, sve u duhu promocije tolerancije, kulture mira i dijaloga, ali i jačanju boksa kao sporta na ovim prostorima.

Regionalna liga u boksu ex YU zemalja je klupsko takmičenje koje će imati i zajedničke organe: Nadzorni odbor i Sekretarijat. Ovi organi će imati za zadatak da obezbijede neophodne programske i logističke uslove za nesmetano uspostavljanje i funkcionisanje lige.

Nadzorni organ predstavlja izvršno tijelo koje će činiti predsjednici svih šest zemalja učesnica Regionalne lige, a Sekretarijat je operativno tijelo koje će činiti sekretari svih saveza koji čine ligu.

U sezoni 2017. klubovi bivših zemalja Jugoslavije organizovali su regionalno takmičenje klubova, sa dosta kontraverzi. Nekoliko klubova je istupilo tokom takmičenja, a nedovoljna vidljivost u javnosti, trzavice i nesporazumi koji su se dogodili tokom takmičenja dali su signal Savezima da je Regionalna liga potreba i da Savezi moraju biti osnivači i garant održivosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC