• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena na prekretnici: Zbogom tenisu, pa svadba

Autor mondo.rs

Nekada prva teniserka svijeta poručila je da je došlo vrijeme za važan korak u njenom životu, da bi iz ove perspektive promijenila mnoge stvari, da zna čime će se baviti u budućnosti, kao i da je veoma zadovoljna onim što je postigla

Jelena Janković uskoro će donijeti jednu od najvažnijih odluka u životu. Srpska teniserka definitivno će odlučiti da li će nastaviti ili okončati karijeru posle 17 profesionalnih sezona.

"Uskoro ću donijeti konačnu odluku o tome da li ću nastaviti ili prekinuti karijeru", jasno je poručila popularna Džej Džej u intervjuu za "Kurir".

Jelena Janković van terena je od avgusta prošle godine, kada ju je u prvoj rundi US Opena eliminisala Petra Kvitova.

Nakon toga zbog hroničnih problema sa leđima podvrgla se hirurškoj intervenciji i onda nekoliko puta odlagala povratak na teren.

Džej Džej, gdje si?

Poslije tenisa - biznis

Jelena već razmišlja o tome čime će se baviti poslije završetka profesionalne teniske karijere. "Mnogo stvari me zanima i smatram da bih mogla da vodim neki biznis. Tenis mi je omogućio mnoge privilegije, tako da će ono čime ću se baviti biti nešto što me ispunjava i čini srećnom", navela je Jelena Janković.

"Bilo je uspona i padova, pobjeda i poraza, lijepih i manje lijepih trenutaka... Analizirajući sve, zaključila sam da sam imala uspješnu karijeru. Ostvarila sam san svakog sportiste, bila sam svjetski šampion, prva teniserka svijeta, godinama u vrhu, ali imala sam i trnovit put prije toga do vrha", sumirala je Jelena dosadašnju karijeru, tokom koje je osvojila 15 trofeja.

Ipak, kada se osvrne na sve što je prošla, 33-godišnja teniserka kaže da bi promijenila neke stvari.

"Mnoge stvari bih uradila drugačije. Možda nisam dovoljno pažnje obraćala na oporavak organizma i često sam se prerano vraćala na teren. Mislila sam da mogu sve, nisam obraćala pažnju na signale koje mi je tijelo slalo".

Ona je i bila i svjetski "broj jedan" i u dva navrata ukupno je na čelu WTA liste provela 18 nedelja, najduže od bilo koje srpske teniserke. Prvi put se popela na vrh 11. avgusta 2008. i provela samo sedam dana, dok je drugi put postala "broj 1" 6. oktobra iste godine i poslije 17 nedelja u nizu sišla je sa teniskog prestola 1. februara 2009.

"To je bilo ostvarenje sna. U tom trenutku bila sam veoma ponosna na sebe, na svoj tim i porodicu, ali zbog obaveza tokom sezone nisam u potpunosti bila svjesna koliko je to veliki uspjeh. Svi oko mene su bili euforični, dok sam ja razmišljala samo kako da ostanem u vrhu i nastavim da pružam maksimum", prisjetila se Jelena najvećih uspjeha u karijeri.

Jelena je otkrila i da je "emotivno ispunjena" i da je možda već došlo vrijeme za drugačiju ulogu u njenom životu.

"Normalno je da mi se mladići udvaraju, ali u ovom trenutku sam emotivno ispunjena i ne obraćam pažnju na to", poručila je Jelena i dodala da razmišlja i o udaji.

"Nadam se da će se i to dogoditi uskoro. To je trenutak o kojem mašta svaka djevojka. Imam divnu vezu i to će doći spontano", navela je Džej Džej.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC