• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ducijeva pobjeda karijere: Pao Delpo!

Autor mondo.rs

Srpski teniser u Madridu prikazao sjajnu partiju protiv Argentinca i prvi put u karijeri izborio četvrtfinale masters turnira

Dva uspjeha u jednom!

Dušan Lajović skinuo je najveći "skalp" u karijeri, pobijedivši šestog tenisera svijeta Huana Martina Del Potra i izborio prvi put u karijeri plasman u četvrtfinale masters turnira.

Srpski teniser, trenutno 95. na ATP listi, srušio je Delpa u neizvesnom duelu u Madridu, poslije tri seta i dva sata i 19 minuta igre - 3:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Ducijev rival u četvrtfinalu biće Kevin Anderson, šesti nosilac u Madridu, koji je eliminisao Filipa Kolšrajbera.

Lajović je protiv Argentinca imao oružje za koje on nije imao rješenje - sjajan servis. I kada je izgubio prvi set, ne da se nije predao, već, naprotiv, nastavio je da se bori, i to mnogo žešće.

To mu se vrlo brzo isplatilo. Odlični servis, ali i gotovo besprijekorna igra na mreži donijela, mu je prvu brejk loptu, koju je iskoristio u sedmom gemu (4:3), a onda je uz dosta muke uspio da očuva prednost (spasao dvije brejk lopte na svoj servis) i stigne do izjednačenja u setovima.

U trećem, odlučujućem, je samo nastavio u istom ritmu, što mu je odmah omogućilo da se "odlijepi". Oduzeo je servis Delpu (1:0), ali je daleko iskusniji Argentinac odmah uzvratio istom mjerom (1:1).

Na sreću, to nije negativno uticalo na Lajovića. Nastavio je snažno i precizno da servira, bio je veoma raznovrsan u odabiru udaraca i sjajno je "čitao" igru Delpa. Meč je odlučio taj-brejk i to kakav.

Dušan je napravio preokret koji će se dugo pamtiti. Gubio je 0:4, ali se lavovski borio i potpuno okrenuo rezultat u svoju korist - 5:4! Održao je prednost i imao meč loptu na 6:5, ali se Delpo sačuvao sjajnim servisom. Ali ne dugo. Iskoristio je drugi servis Argentinca i stigao do druge meč lopte (7:6), ali mu ruka potom nije zadrhtala.

Duci
Izvor: Youtube/ATP TENNIS HIGHLIGHTS

Koliki je Duci napravio uspeh najbolje govori podatak da je sa turnira izbacio četvrtog favorita za titulu i igrača koji je pre mesec i po dana osvojio titulu na mastersu u Indijan Velsu, pobedivši u finalu Rodžera Federera.

Delpu, koji je u 2018. osvojio i turner u Akapulku, poraz od Lajovića je bio tek peti ove godine, uz 22 ostvarene pobede.

Na drugoj strani Lajović je upisao peti trijumf zaredom u Madridu, jer je pre ulaska u glavni žreb sa uspehom okončao dva kola kvalifikacija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC