• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Đoković je među kandidatima za titulu

Autor mondo.rs

Prvi reket sveta i najveći favorit koji će na Rolan Garosu juriti 11. pehar, smatra da iz konkurencije nikada ne sme da otpiše srpskog igrača bez obzira na to u kakvoj je formi

Rafael Nadal prvi je na svetu i prvi favorit za titulu na Rolan Garosu.

Osvojio je u Parizu deset pehara, što nikada niko nije učinio pre njega, i sudeći po partijama koje je pružio u prethodnom periodu na šljaci čini se da ne postoji teniser koji bi mogao ove godine da ga spreči da podigne i 11. trofej.

Na Rolan Garosu ove sezone nema Rodžera Federera i Endija Mareja, ali tu su Sten Vavrinka i Novak Đoković, koji se vraćaju posle dugih pauza prouzrokovanih povredama.

Španac je već u 2018. osvojio tri titule na šljaci, zna da je u dobroj formi, ali takođe i da svakog rivala treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

Naročito ne otpisuje bivše šampione, poput Novaka Đokovića, koji je 2016. osvojio jedini pehar Rolan Garosa i kompletirao grend slem kolekciju.

Nadal je Đokovićevu snagu osetio i nedavno na mastersu u Rimu, kada se dobrano pomučio da ga dobije.

"Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa i moj odgovor je da se on ne vraća, nego da je uvek tu. Ponekad kada se vraćate iz povrede teško je igrati dobro odmah, a Novak je u Rimu odigrao sjajan turnir. On je, nesumnjivo, jedan od kandidata za pobedu u Parizu", poručio je Nadal pred početak drugog grend slema sezone.

Na Rolan Garosu ni ove sezone neće nastupati Rodžer Federer, sa kojim je Nadal u prethodnom periodu vodio velike bitke za titule, ali i prvo mesto na ATP listi.

Španac poručuje da izostanak takvog asa neće umanjiti značaj titule na Rolan Garosu.

"Iskreno, isto mi je da li je tu ili nije. To je loša vest za turnir i organizatore, ali za mene, ako pobedim, ne. Za mene je pobeda uvek pobeda. Ne mogu da kažem da je trijumf Federera 2009. ili Đokovića 2016, kada sam ja bio povređen manje lepa i važna. Ne, to ne bi bilo fer sa moje strane. Tako je i kada ja pobeđujem, a neki igrači izostanu iz različitih razloga", jasno je poručio Nadal.

Rolan Garos startuje sutra, a Rafael Nadal počeće turnir duelom protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Prvi rival Novaka Đokovića, koji je ove godine 20. nosilac, biće Rožerio Dutra Silva iz Brazila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC