• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vajda iskreno o rastanku i novom početku s Novakom

Autor mondo.rs

Slovački trener ispričao je kako se i zbog čega rastao sa srpskim teniserom u maju prošle godine i kako su im se putevi opet spojili

 Vajda iskreno o rastanku i novom početku s Novakom Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Novak Đoković odnedavno ponovo sarađuje sa Marjanom Vajdom. Posle najtežeg i najdužeg perioda van tenisa, srpski teniser je odlučio da u svoj stručni štab vrati trenera sa kojim je osvojio sve trofeje u karijeri.

Vajda je u aprilu, posle turnira u Monte Karlu ponovo postao Novakov prvi trener, nepunih godinu dana nakon završetka 11 godina saradnje.

Povratkom Vajde mnogi su ocenili da se Đokovićeva igra poboljšala.

Slovak je na Rolan Garosu objasnio zašto je došlo do prekida sa Đokovićem prošlog maja.

"Mislim da je pauza došla u pravom trenutku i da je Novak bio u pravu što smo prekinuli saradnju", prvo je objasnio Vajda.

"Postigli smo zajedno neverovatan uspeh. Kada osvojite sva četiri grend slema zapitate se šta više možete da učinite na profesionalnom planu", rekao je Vajda i tako otkrio da deli mišljenje Borisa Bekera, još jednog Novakovog trenera koji je naveo da je srpski as posle osvajanja Rolan Garosa 2016, kada je kompletirao grend slem pehare, izgubio interesovanje za tenis.

"Novak je fantastičan. Uvek je pokušavao da postigne najviše moguće u ovom sportu, ali je želeo i da posveti vreme svojoj porodici, da uživa u tome. Postoji i druga strana života, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće", naveo je Vajda.

On je rekao da mu je teško pao rastanak sa Đokovićem, ali da je pronašao i dobru stranu svega toga.

"Emotivno sam patio, što je bilo i očekivano, jer smo toliko toga proživeli zajedno. Ali iskreno, bio sam i srećan što sam se konačno vratio kući. Bila mi je potrebna pauza posle dugog niza godina stalnih putovanja. Želeo sam da budem sa svojom porodicom, sa prijateljima, da idem u ribolov i uživao sam u tome. Sa Novakom sam ostao u kontaktu, baš kao što članovi porodice uvek komuniciraju".

Izvor: MN PRESS

Slovački stručnjak objasnio je da je početkom aprila primio poruku od Đokovića, koja je bila drugačija od onih koje je dobijao od kada su prekinuli saradnju.

"Novak mi je poslao poruku u kojoj me je pitao šta mislim o njegovoj igri. To je bilo pametno. Šta sam mogao da mu odgovorim posle jednogodišnje pauze? Nisam očekivao da me pozove da se vratim, jer on je za mene šampion i uvek ću ga tako gledati. Iskreno sam ga pitao da li stvarno želi da se vratim? Da je imao bilo kakvu sumnju u to, danas ne bih bio ovde", naveo je Vajda.

Rekao je da je nakon toga zamolio Đokovića da mu da nekoliko dana da razmisli.

"Tražio sam od Novaka da mi da malo vremena da razgovaram sa porodicom pre nego što donesem odluku. A ustvari odmah sam znao odgovor".

Kaže da dugoročne planove nisu pravili.

"Videćemo šta će biti. Nema pritiska ni sa jedne strane. Posle Rolan Garosa ćemo sesti i porazgovarati. Jedno je sigurno - želim da ostanem uz Novaka što je duže moguće", jasno je poručio Marjan Vajda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC